Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Play-off'a yetmez

Turu geçmek güzel ama Mustafa Akçay'ın bu maçtan çıkartacağı çok dersler var. 4-2-3-1 sistemiyle oynuyordu fakat dün ilk defa olmak üzere Mustafa Akçay 4-1- 4-1'i tercih etti. Bu sistemde savunmanın önünde oynayan iki oyuncu ki bunlar dün Aykut ve Soner'di ve de bunların önünde hücumda takımı yönlendirmesi gereken oyuncu bu da dün Adrian'dı. Görevleri çok büyük. Aykut ve Soner maçın ilk yarısında ortalarda hiç gözükmediler. Soner yetenekli oyuncu olmasına rağmen tempo olarak çok düşük ve top rakipteyken pres özelliği yok. Aykut ise koşuyor, mücadele ediyor.
Özellikle maçın ikinci yarısında rakip savunmanın arkasına attığı 2-3 uzun topta takımın hücum girişimlerine yardımcı oldu. Dün bu alanda takımı adına en fazla katkı yapan oyuncu oldu. Adrian ise istekli ve arzulu gözükmesine rağmen bir türlü hücumu yönlendiremedi. Rakibin maçın ikinci yarısında Trabzonspor önünde daha fazla baskı kurmasının nedeni hücumdaki oyuncuların basit top kayıpları ve takım savunmasına yardımcı olamamalarından kaynaklandı.

Yusuf'a şans tanınmalı
Sezonun başlamasına kısa bir süre kala eksikleri görme açısından bu maç çok önemliydi.
Savunmanın sağ kenarında görev alan Zeki aşırı bir telaş ve panik içinde. Dün de rakip atakların büyük çoğunluğu Trabzonspor'un sağ kenarından geldi. Savunmanın en iyi oyuncusu olarak Mustafa Yumlu ön plana çıktı. İlk toplara zamanlama ve hava toplarındaki başarısı ile tam not aldı. Üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri ise hücumda bir türlü gerekli uyum yakalanamaması. Kenar ataklarda savunma oyuncularının hemen hemen hiçbir katkıları yok. Olcan veya Volkan Şen geçen sezondan beri yazdık çizdik, böylesi oyun anlayışlarıyla istikrarlı görüntü çizmiyorlar. Mustafa Akçay artık 1461'den bildiği Yusuf'a daha fazla şans vermeli. Ve de alternatif hücum girişimlerinin de oluşturulması gerekiyor. Sonuçta bir üst tura geçmek sevindirici fakat play-off'ta gelecek olan takımı düşündüğümüzde dünkü oyun gruplara kalabilme adına hiç de ümit verici değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA