Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İyi başlangıç

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda aldığı üç puanla iyi bir başlangıç yaptı. Mustafa Akçay, deplasmandaki ilk maçta çok değişik bir 11 sahaya sürdü. Sakatlıktan yeni çıkan Bosingwa ve hiçbir maçta şans bulamayan Bamba ile sol bekte ilk kez Aykut oynadı. Her ne kadar rakip Trabzonspor seviyesinde değilse de Nice'i eleyerek gruplara kalma başarısını göstermiş bir takım. Birbiriyle ilk kez yan yana gelen geri dörtlü, önlerinde Colman ve Zokora, önde de top rakipteyken pres özelliği olmayan dört oyuncu... Apollon Limassol, maçın başında görüldü ki, oyunu kendi sahasında kabul edip ilk 11'de her zaman oynayan öndeki Roberto'nun yerine çabuk ve hızlı oyuncusu Abraham'a yer verdi ve Trabzonspor savunmasının arkasına atılacak toplarla bu oyuncuyu topla buluşturmayı öne çıkaran bir oyun anlayışı içindeydi. Abraham iki kez kaçtı ve üçüncüsünde ceza alanı içinde Bamba'nın gereksiz bir hamlesiyle takımına penaltı kazandırdı.

GOLDEN SONRA PANİK VARDI

Yenilen golden sonra Olcan'ın getirip Malouda ile kazanılan golün ardından Malouda ve Adrian'ın oyuna ağırlıklarını koymasıyla rakip alanda daha fazla gözüken takım Trabzonspor'du. Dün bir kez daha görüldü ki Trabzonspor'un en önemli sorunu hücumda bir türlü organize olamaması. İkinci yarıda Malouda, Adrina, Henrique ve Olcan'la ceza alanı içine kadar getirilen toplar var. Özellikle Henrique tek top oynaması gereken pozisyonlarda aşırı bencil. Bu da savunma kurgusu son derece yetersiz bir takıma karşı gol pozisyonu üretmede sorunları beraberinde getiriyor.
Trabzon, Adrian'ın mükemmel pasıyla sonradan oyuna giren Yusuf'la 2-1 öne geçti. Golden sonra oyunun son beş dakikalık bölümünde anlamsız aşırı telaş ve panik vardı.
Rakibin direkten dönen topundan sonra Onur'un mükemmel kurtarışı sonucu tayin etti. Bu maçta alınan 3 puanda Trabzonspor hem Avrupa kupalarına iyi bir başlangıç yaptı hem de gruptan çıkma adına ümit verdi.

MAÇIN ADAMI: YUSUF ERDOĞAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA