Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Motivasyon tavan yaptı

Maçın ilk yarısında karşılıklı ataklar vardı. Kayserispor'un hücum girişimlerinin çoğu, Trabzonspor'un savunmadan çıkarken kaptırdığı toplardan kaynaklandı. Kayserispor, sakatlıklardan dolayı Jaja'yı en önde oynatmak zorunda kaldı. Ama Jaja'nın fiziki anlamda son derece yetersiz olmasından dolayı Trabzonspor savunması, en rahat maçlarından birini oynadı.
Trabzonspor'un, Kayserispor gibi geri dönüşlerde sorunları olan bir takıma karşı hücumda daha etkin olması gerekirdi. Orta alanda hücumu organize eden oyuncu Adrian, ilk yarıda ısrarla sağ çizgiye yakın yerlerden top almaya çalıştı. Bu durum, hücumda yine Trabzonspor'un en etkili ismi olan Yusuf'un hareket alanını daralttı. Buna rağmen Yusuf, iki kez çizgiye kadar indi. Birinde vurduğu top kale direğinden döndü, Henrique zor olanı yaptı! Sol kenarda ise Malouda, en etkisiz maçlarından birini oynadı. Maçın ilerleyen dakikalarında fiziksel anlamda Avrupa Kupası maçının yorgunluğu öne çıktı ve Trabzonspor, oyundan tamamen düştü.

AYKUT DİKKAT ÇEKTİ
Olcan, boşa çıktığı anlarda topla buluşturulmadı. İlk yarıda bir kez çizgiye indi ve rakip kalede gol pozisyonu üreten pası verdi. İkinci yarıda ise Adrian'la getirilip Henrique'yle kazanılan golde payı vardı.
Maçın son yirmi dakikalık bölümünde ise Trabzonspor kendi alanına tamamen gömüldü. Kayserispor, Nobre'nin oyuna girmesinden sonra kenar ortalarla gol pozisyonu üretmeyi düşünse de savunmada özellikle Aykut'un yerinde müdahaleleriyle rakibe beraberlik şansı vermediler. Avrupa Kupası maçından sonra ligdeki ilk deplasman galibiyetini alarak Trabzonspor, hem üç puanı aldı hem de moral ve motivasyonunu üst düzeye çıkarmış oldu.
Hakem Süleyman Abay ise iyi bir yönetim göstermedi. Özellikle avantaj kurallarını uygulamadığı gibi anlamsız faul düdükleriyle oyunun temposunu düşürdü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA