Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İki ayrı devre!

Trabzonspor, Avrupa Ligi grubundaki ikinci maçında kendi sahasında tam 3 puana ulaştım derken son 10 dakikada yenilen iki golle bir puanla yetinmek zorunda kaldı.
İlk yarı her şey Trabzonspor'un istediği biçimde geçti. Lazio oyunu rakip alanda oynamaya çalıştı ve Trabzonspor'u kendi alanından çıkartmamak için yaptığı presle tap kayıplarına zorladı. İlk 10 dakikalık bölümde savunmadan çıkarken kaptırılan toplar Trabzonspor kalesi için tehlikeli oldu. Fakat Lazio kendi savunmasının dengesizliğini hesaba katmadı. Henrique'nin mükemmel pasında Yusuf'la Trabzonspor 1-0 öne geçti. Golden sonraysa Lazio'nun geliştirdiği atakta Onur beraberliği önleyen isimdi.
Adrian'ın attığı ikinci golden sonra ise Lazio orta alandan ikiye birlerle Trabzonspor ceza alanına kadar bir çok sefer geldi. Colman'ın kaptırdığı toptan sonra ise kendilerini ümitlendirecek golü buldular. İlk yarıda Trabzonspor'da savunmada Bosingwa ve Olcan öne çıkan oyunculardı. Orta alanda Adrian kusursuz bir oyun ortaya koydu. Attığı mükemmel golün dışında bugüne kadar görmediğimiz bir mücadele gücü sergiledi. Henrique çoğu zaman tek başına kalmasına rağmen Lazio savunmasıyla adeta boğuştu. Malouda ise çok etkisizdi.

KULÜBE YETERSİZ OLUNCA
İkinci yarıda Lazio bütün riskleri alarak oyunu tamamen Trabzonspor sahasına yığdı. Yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra oyuna giren isimler istenileni veremedikleri için ilk yarıya göre hücumda daha etkisiz bir görüntü ortaya koydular. Özellikle topu rakipten kaptıktan sonra bir türlü olumlu kullanamadılar ve öne giden her top çabuk kaybedildiği için Lazio adeta bu yarıyı tek kale oynadı. Ama 75. dakikadan sonra Trabzonspor Henrique ve Alanzinho ile gole yaklaştı fakat değerlendiremedi.
İkinci yarıda ilk yarıya göre olumsuz görüntülerin ortaya çıkmasındaki en önemli etken bir kez daha görüldü ki kulübe yetersizliği. Çünkü üst düzey karşılaşmalarda sahada görev verdiğiniz oyuncular istediğinizi vermediği zaman rakipler cezayı çok rahat kesiyorlar.

MAÇIN ADAMI: ADRİAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA