Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sihirbaz Akçay

Maçı seyretmeyen biri dünkü sonucu gördükten sonra Trabzonspor'un rahat bir şekilde galip geldiğini düşünür. Fakat Trabzonspor için futbol adına olumlu konuşma olanağımız yok. Çünkü maçın en iyi oyuncusu kaleci Onur'sa karşılaşmanın Trabzonspor için ne denli zorlu geç tiğinin bir göstergesidir.
Mustafa Akçay bizi her maç şaşırtıyor! Her maçta şapkadan tavşan çıkartan bir sihirbaz gibi. Oyuncu seçimleri ve her karşılaşmada değişen yerleri takım oyununu olumsuz etkileyen en önemli faktör. Dün de en önde Janko arkasında Henrique sağ kenarda Olcay, solda ise Adrian'la oyuna başladı. Maçın başlarında golü bulmalarına rağmen pozisyon üretmekte yine her zamanki gibi büyük yetersizlik gösterdiler.

BÜYÜK BİR ADIM

Eğer önde Janko'yu düşünmüşseniz kenar ataklarını sıkça yapmak zorundasınız. Trabzonspor'da iki savunma beki Bosingwa ve Aykut orta sahayı bile geçmiyorlar. Adrian ve Olcan da kenarda adam eksilterek çizgiye inmedikleri için kenardan gelen top yok. Böyle bir durumda Janko nasıl etkili olur? İlk yarıda Varşovalı oyuncunun Trabzon ceza alanı içinde düşürülmesine hakem penaltı verse ikinci yarı Trabzonspor için bir kabus olurdu.
İkinci yarının büyük bölümünde Legia Varşova, Trabzonspor'u kendi alanında hapsetti. Her iki kenardan getirdikleri toplarla, girdikleri gol pozisyonlarında kaleci Onur gerçekten çok başarılıydı. Mustafa Akçay'ın daha önce oyuncu değişiklikleri yapması gerekirdi. Çünkü öne giden her top çabuk kaybedildi. Orta alanda Malouda oyundan tamamen düştü. Yapılan pas hataları sonucunda rakip çok daha fazla atak girişimlerinde bulundu. Fakat futbol öyle bir oyun ki serbest vuruştan Olcan'la gelen gol bu kadar olumsuz görüntülerin olduğu bir maçta 3 puanla ayrılan taraf Trabzonspor oldu. Alınan galibiyet gruptan çıkma adına büyük bir adımdı.


***
Kadir Özcan Anadolu ihtilalini yapan takımın temel taşlarından biriydi. Her ölüm erkendir ama gerçekten Kadir Özcan çok erken aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun, Yakınlarının ve sevenlerinin de başı sağolsun.

MAÇIN ADAMI: ONUR KIVRAK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA