Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Özgür Yankaya kontrolü kaçırdı

Mustafa Akçay, sezon başından beri oyunun savunma tarafına önem verdiğini sürekli dile getirdi. Ama kabul etmek gerekir ki oyunun sadece bir yönünü ortaya koymakla maç kazanılmıyor. Dün Trabzonspor maçın ilk yarısında hücumda hemen hemen hiç yoktu, oyunu kendi alanlarında kabul ettiler. Soner ile Zokora'da savunmanın içine girdikleri için dönen topların hepsini Kasımpaşalı oyuncular alıp tekrar atak girişimlerinde bulundular. Trabzonspor'un yediği birinci golde Onur'un hatası büyüktü. Onur gibi üst düzey bir kaleci böyle gol yememeli. Golden sonra Trabzonspor adına yapılan ilk hücum girişiminde(!) Malouda vurdu ve kaleciden dönen topu Henrique tamamlayarak beraberliği getiren golü attı. 1-1'den sonra yine maçın başındaki görüntü ortaya çıktı. Kasımpaşa rakip alanda daha fazla görünen takımdı. Attıkları ikinci gol Trabzonspor savunmasının bir duran topta yerleşme hatasından kaynaklandı. İkinci yarı ise orta alanda çok etkisiz bir görüntü çizen Soner'in yerine Janko oyuna girdi. Malouda, Zokora'nın yanına geldi. İlk yarıya göre daha fazla öne çıkan bir Trabzon vardı. 3. golde Giray ve Bamba'nın hataları vardı.

OLCAN PASI DÜŞÜNSE...

Attığı mükemmel frikik golünden sonra Olcan, Janko'nun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Henrique'ye pas vermeyi düşünse Trabzonspor beraberliği yakalayacak ve belki de maçın şekli daha farklı olabilecekti. Son yirmi dakikalık bölümde ise Kasımpaşalı oyuncular maçı soğutmak adına ellerinden geleni yaptılar. Özellikle Aykut'un atılıp Trabzon on kişi kaldıktan sonra üçlü savunmaya dönüldüğü için rakibe daha fazla pozisyon şansı verildi. Hakem maçın ikinci yarısında oyunun kontrolünü tamamen elinden kaçırdı. Sarı kartlarını sıkça kullanma yanlışının içerisindeydi.

MAÇIN ADAMI: OSCAR SCARİONE

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA