Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Mazereti yok

Onur ve Yusuf yok. Ve Perşembe günü bir Avrupa Kupası maçı oynayan Trabzonspor vardı sahada. Kadro darlığı ve yabancı oyuncu kontenjanı yüzünden rotasyon yapma olanağı da son derece kısıtlı. Bunlar bir mazeret olarak görülebilir ama 2-0 öne geçtiğiniz bir maçta yenik duruma düşmüşseniz işte bunun mazereti yok. Maçın henüz 45.saniyesinde kaleci Ramazan'ın yaptığı büyük hata sonucunda Trabzonspor 1-0 öne geçti. Golden sonra yine her zaman olduğu gibi savunma ile orta ikili Colman ve Zokora, aralarında ki mesafeyi iyi ayarlayamadıkları için Gençlerbirliği orta alan üstünlüğünü eline geçirdi. Trabzonspor savunmasından dönen topları Gençlerbirliği oyuncuları çok rahat aldı. Ani bir atakla, Malouda ile kazanılan penaltı sonucunda Trabzonspor Colman'la 2-0'ı yakaladı. İlk yarının bu skorla biteceği düşünülürken, savunmanın art arda yaptığı hatalar sonucunda Gençlerbirliği, Stancu ile kendini ümitlendiren golü buldu. İkinci yarı ise Malouda ve Adrian oyundan tamamen düştüler. Mustafa Akçay'ın, orta alana bir oyuncu katarak bu alanı daha mücadeleci bir kimliğe sokması gerekirdi ama Akçay ne yazık ki bu hamlede bulunmadı.

EKSİKLER ÇOK FAZLA!

Yenilen ikinci gol de adam paylaşımı yetersizliğinden kaynaklandı. Yenilen üçüncü golde söylenecek bir sözümüz yok! Çünkü rakipten dönen topta Jimmy Durmaz orta alandan rahatlıkla Trabzonspor ceza alanına kadar geldi ve golünü attı. Bu yenilgi bir kez daha gösterdi ki takım organizasyonunda eksiklikler çok fazla. Gerek bireysel gerekse taktiksel anlamda maç içerisinde olumlu görüntülerin süreleri son derece kısıtlı. On beş günlük ara eksikleri kapatma açısından iyi değerlendirilmek zorunda.

MAÇIN ADAMI: Jean Jacques Gosso

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA