Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Bu futbolun izahı yok

En yakın iki takipçisinin karşılaşacağı haftada Galatasaray için Eskişehir'de kazanmak hem rakiplerine büyük baskı hem de bu sezon ilk kez ligde 4 maçlık bir seri anlamındaydı. Ancak 90 dakika boyunca G.Saraylılar "1 puan bize yeter" havasında oynadı. 11'lere bakınca sarı-kırmızılılarda Melo geri dönmüş, Hamit, Riera ve Eboue kulübenin yolunu tutmuş, cezalı Dany'nin yokluğunda Gökhan (sağ)-Semih (sol) tandemi görev almıştı. Eskişehir'de ise bu sezon ligdeki 18 takım arasında 5 kaleci dışında 23 hafta 90 dakika yapabilmiş tek futbolcu Dede'nin yokluğu önemliydi. Deneyimli Brezilyalı'nın yokluğunda Servet-Akaminko-Diego üçlüsü savunmayı tuttu. Amrabat hücuma sokulduğu anlarda Veysel sağdan defansı dörtledi. Bu defans hattına karşı Burak'ın süratine rağmen sağda Diego'ya üstünlük sağlayamaması dikkat çekti.
Servet 31'de sakatlanana (36'da çıktı) kadar ev sahibi oyunda daha üstündü. İki kez Necati, bir kez de Kamara'ya karşı Muslera Galatasaray'ı ayakta tuttu. İlk yarım saatte Eskişehir şutlarda 8-1, isabetli şutlarda 5-0 üstündü. Sarı kırmızılılarda Drogba ve özellikle Sneijder hiç ortada görünmedi; arkadaşları da bu ikiliyi ne besledi, ne destekledi. Riera'nın devrede Amrabat'ın yerine girmesi de G.Saray'da görüntüyü değiştirmedi.
Galatasaray'ın 4-3-1- 2 dizilişi Eskişehir'in 3-5- 2'sini çözemeyip adeta kucağına oturunca 71'de Melo'nun yerine Aydın girdi. Ama o da sağ kanadı işletemedi. Evindeki son 6 lig maçında sadece Orduspor'u 1-0 yenebilmiş Es-Es karşısında son derece etkisiz oynayan G.Saray uzatmada Drogba'nın frikiği dışında "Ah bu kaçar mı?" bile dedirtemedi. 90. dakikada Muslera'nın görevine soyunan üç direk, G.Saray'ın aldığı puanda Uruguaylı ile birlikte aslan payını üstlendi. Üç puan Eskişehir'in hakkıydı. Bugünkü derbinin sonucu G.Saray'ın "1 puan" hesabının Çarşı'ya uyup uymadığını gösterecek. Ama bu performansın izahı yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA