Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

İnananlardan Ş&Ş

Resmi rakam 48 bin olsa da gerçekte 55 bin Galatasaraylı Arena'da, çok daha fazlası sokaklarda ve ekranlarda şampiyonluk için geri sayıma geçmişti. Müthiş bir özgüven vardı sarı-kırmızılılarda... İlk dakikalarda Burak ve Melo çerçeveyi bulamasa da 8'de kaptan Selçuk İnan "Sağdan, soldan, ortadan fark etmez; frikikte affetmez" dedirtti. Çalımbay'ın da alkışladığı nefis bir frikik golüydü bu...
Golden sonra biraz daha kontrollü, ama topu yine rakibe bırakmayan bir G.Saray vardı. Burak biraz dikkatli olsa, Erman'ın şutları dışında Muslera'yı tehdit edemeyen Sivas karşısında işi ilk yarıda bitirebilirlerdi. Ama aynı Burak 53'te Eboue'nin pasında topu 'Gekasvari' alışı ve güzel bitirişiyle zirvedeki matematiksel heyecanı da noktaladı.

SIRA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE
İnananların şampiyonluk şovu vardı dünkü maçta. Şampiyonluğun baş aktörlerinden Selçuk'un, karşı karşıya da 90'a füzesiyle perçinlediği bu 90 dakika, Melo ve Hamit'in orta alanda bitmek tükenmek bilmeyen enerjiyle pay sahibi olduğu, Drogba'nın kısa sürede kritik goller ama çok daha önemlisi karakteriyle damga vurduğu, sahada-kenarda bütün ter dökenleriyle, dışarıda kalanların kalpten destekleriyle katkıda bulunduğu mutlu sonun, bir sezonluk büyük emeğin en güzel meyvesi şampiyonluk kupasını resmen getirdi. Şampiyonlukta Florya'daki paylaşımcı havanın da payı büyük. Fatih Terim, şampiyonluk turuna yanına Florya personelini de alıp çıkarak taraftarlara onları da alkışlattı.
G.Saray 19'uncu, Fatih Terim ile 6'ncı şampiyonluğuna ulaştı. Türkiye'nin üç yıldızı ilk takan takımı, dördüncü yıldızla arasında bir kalan ilk takım da oldu. Artık sıra bu sezon Devler Ligi'nde yarım kalan işi gelecek sezonda tamamlamakta.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA