Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Dikkat çekici değişiklikler

Platini, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 2020'den itibaren 24 takıma çıkacak olması hakkındaki eleştirilere "Avrupa'da 24 tane iyi takım olduğunu düşünerek bu kararı aldık. 16 takımlı turnuvalara giremeyen (Örneğin 2008'de İngiltere) bazı takımlar böylece dışarıda kalmayacak. Dünya Kupası'na 13 Avrupa takımı gidiyorsa, 16 takımlı Avrupa Şampiyonası yapılıyorsa genelde aynı takımları görürüz. Başka ülkelerin de finallere gitme fırsatı olmalı" cevabını verdi. Platini bu durumda elemelerin nasıl olacağıyla ilgili de şöyle konuştu:
"Ulusal federasyonlar arasındaki turnuvaları, elemeler dahil çok cazip kılmalıyız. Her grup için ayrı bir merkezde iki haftalık eleme turnuvası olabilir. 4-5 takımlı 12 gruptan sadece birinciler çıkar. Şu anda 12 maç günlü gruplarımız var. 12 gruba çıkarsak, 6-8 maçlı olur. Sonra da kalan 12 takım için çıkamayan ülkeler ayrı bir eleme turnuvası oynar. Tabii bütün bunlar futbol ailesi içinde son şeklini vereceğimiz tasarılar."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA