Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Holding mi? Kulüp mü?

Trabzonspor yıllardır süren hayallerine geçtiğimiz günlerde bir adım daha yaklaşmıştı. Akyazı Projesi'nde temel atıldı, umutlu yo-l culuk başladı. 2015 yılında bordo-mavili takım, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi Türkiye'nin en görkemli tesislerine sahip olacak. Bu Trabzonspor için çok büyük fırsat.. Bu temelle birlikte aslında sahada da bir temel atılmalı ve yeni Trabzonspor da 2015 sezonuna hazır hale getirilmelidir. Öncelikle bir transfer politikası oluşturulmalı. Trabzonspor Kulübü bu transfer işinden çok zarar etti. Bugünkü borcun bir numaralı nedeni yapılan isabetsiz ve gereksiz transferler!. Her taraftar yıldız bir futbolcuyu kulübünde görmek ister. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da devre arasında yıldız oyuncu sözü verdi. Bugün Galatasaray ve Fenerbahçe büyük oyuncuları aldı ama burada bir önemli nokta vardı. Fenerbahçe, yeni Saracoğlu Stadı sonrası satılan kombineler ile büyük gelir etti. Galatasaray'ı ağır mali tablodan devletin yaptığı stat kurtardı. İki kulüp de büyük futbolcuları kadrosuna kattı ama önemli kombine gelirlerinin bunda etkisi büyüktü. Trabzonspor, Beşiktaş'ın geride kalan 5 yılda yaşadığı sıkıntılardan ders çıkartmalı. Guti'li, Quaresma'lı, Simao'lu günlerin faturası Beşiktaş için ağır oldu. Yeni bir stadın temelini atmadan bu transfer politikasının sonucu Beşiktaş geçen sezonu "Feda" etti. Trabzonspor da bu örnekten yola çıkıp adımlarını doğru atmalı.

2015 YILINA HEMEN HAZIRLANMALI
Trabzonspor bugün mevcut stadını dolduramıyor. Taraftar maça gelmiyor, kombine almıyor. Yani ne stat geliri ne de ciddi bir kombine geliri var ortada. 2015 yılına hazırlanmalı Trabzonspor artık her şeyiyle.. 40 bin kişilik yeni bir stadı olacak. 40 bin rakamı oldukça iddialı. Bugün Avni Aker 20 bin kişilik, her maçta tribünlerin yarısı boş. Bordo-mavili takım yeni taraftar kitlesi bulmalı, yaratmalı bunun için çalışmalı.. Trabzonspor, kentteki lise-üniversite öğrencilerini, kadınları ve çocukları indirimli biletlerle tribünlere çekmeli. Çevre illerden taraftarları, futbolseverleri maça getirmeyi başarmalı. Trabzon bir futbol şehri, bu gerçeğin altı, doğru kampanyalarla doldurulursa, yeni stadyum da dolar. Kimsenin şüphesi olmasın...
Bu arada yönetimde arka arkaya gelen istifalara da değinmek istiyorum. Böyle giderse yönetimdeki sıkıntı takıma da yansır!.. Dikkat!

HOLDİNG Mİ? KULÜP MÜ?
Trabzonspor, bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan 11 maç fazla oynadı. Galatasaray da iki ezeli rakibinden 5 fazla maça çıktı. Avrupa'da adı olmayan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2-3 futbolcuyla rotasyon yapıp bir üst tura çıkabileceği kupada yedek bir kadro ile mücadele ederek her sezon başında verilen "Yarıştığımız her kulvarda sonuna kadar varız" sloganının altını doldurmuyor maalesef. Bir spor kulübünün oynadığı maça para pul hesabıyla bakması akıllara şu soruyu getiriyor: "Siz kulüp mü yönetiyorsunuz yoksa holding bilançosu mu tutuyorsunuz?"
Beşiktaş, feda sezonunun ardından bu sezonu da kupasız kapatabilir. Fenerbahçe'nin 9 puan önde olduğuna bakmayın bu takım ligin ikinci yarısında G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon deplasmanlarına gidecek. Köprünün altından daha çok su akar.
Mayıs ayına geldiğiniz zaman sportif başarısızlığınızı taraftarlarınıza elektrik, su dogalgaz faturalarıyla açıklayamazsınız. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarı, uçurumun kenarından dönen Galatasaraylılar sezon başında binlerce lirayı kombinelere yatırırken, sadece 17 lig maçının hesabını yapmıyorlar. Fenerbahçe ve Beşiktaş Kulübü yönetimlerinin üzerinde, bugün takımları Avrupa'da yoksa bunun vebali de var. Bunu da sakın unutmasınlar....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA