Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Salih'in önünü açın!

Salih Uçan bir fidan.. Sularsanız, iyi bakarsanız, futbol deyimiyle ona formayı verirseniz; size çiçek açar, ağaç olur. Gün gelir gölgesinde kupaları biriktirirsiniz. Görüren o ki Ersun Yanal, Cristian'dan vazgeçerken bile tercihini yine Salih'ten yana kullanmayı düşünmüyor. Diego transferi filmin koptuğunun bir göstergesi. Yanal'a göre Salih bu takımı orta sahada taşımazmış! Fakat öyle düşünmeyen birileri var. Öyle küme düşmemeye oynayan bir takım da değil. Geçen sezon Serie A'nın en iyi çıkış yapan takımı Roma. Şampiyonlar Ligi'ne katılacaklar ve uzun zamandır takip ettikleri Salih Uçan için 10 milyon Euro'yu gözden çıkardılar. Roma, Erik Lamela'yı da aynı Salih Uçan da olduğu gibi bir proje olarak ele almış büyük kar elde ederek oyuncuyu Tottenham'a satmıştı. Aziz Yıldırım, geçmişte Tuncay Şanlı ile sorun yaşamış, Tuncay bedavaya İngiltere'ye gitmişti. Yıldırım, Salih'in Roma'da başarılı olmasından çekiniyor. Evet 1.5 milyon Euro'ya alınmış bir oyuncunun satılması Fenerbahçe'nin ekonomisi için karlı bir karar olur ama Başkan, Salih İtalya'da döktürürse kendisine, "Böyle bir yeteneği neden sattın?" diye soracak olanlara verebilecek bir cevabı olmadığını düşünüyor. Bu transfer biter... Ne Salih istenmediği yerde durur ne de gitmek isteyen bir futbolcuyu zorla elinizde tutabilirsiniz. Roma'ya imza atmak hemen formayı kapmak değil. Arda Turan'ı iyi örnek alsın Salih. Galatasaray yıllarındaki Arda'dan çok farklı bir Arda izledik Atletico Madrid'de.. İtalya Ligi, İspanya'dan çok daha sert bir lig. Salih gibi bir pırlantanın orada iyi işlenmesi lazım. Mehmet Topal da Valencia da aynı tornadan geçti. Ayaklarınız yere sağlam basmazsa düşe kalka oynarsanız, size pas atacak takım arkadaşı bulamazsanız. Salih, Samandıra'da salonda bir çalışıyorsa, Roma'da 3 çalışmalı. Vücudunun üst tarafını geliştirmeli ve futbolun ayaklar ve beyin kadar kas gücüyle de oynandığını unutmamalı. Salih'i Roma'ya satmamak bu genç yeteneği çürütmek demektir. Bu yüzden Aziz Yıldırım, daha yeni anlaştığı Ersun Yanal'ın "Kalsın" demediği Salih'i Roma'ya gururla uğurlamalı... Türkiye için uğurlamalı..
Bu transfer görüşmesinin sonu kırgınlıkla dolu olursa uzun vadede Salih'in Fenerbahçe'ye geri dönme ihtimali de ortadan kalkar. Biz şimdiden "Yolun açık olsun Salih" diyelim. Roma'da tek konuşulan bu kıvırcık saçların olmasın inşallah..

SEZER ÖZTÜRK SON İSİM OLMAZ!
Sezer Öztürk'ün Önder Özen'i hedef alan açıklamalarını bu sayfada okuyorsunuz. Yenilir, yutulur laflar değil. Sezer'in zaten takımda kalmaya umudu yoktu. Biletini kendi kesti diyebilirsiniz. Ancak emin olun Beşiktaş kadrosunda Önder Özen hakkında Sezer gibi düşünen ama takımda kalabilmek için sesini çıkarmayan çok isim var. Bir kulübün sportif direktörü futbolcusuyla böyle ağır demeçler verebilecek kadar kötü bir ilişki kurmuşsa başkan Fikret Orman'ın Ümraniye'deki röntgeni yeniden çekmesi lazım. Sezer gider, İbrahim Toraman, Fernandes gider, Almeida gider; Kurtlar Vadisi'nden fırlamış Gökhan Töre takımda kalırsa yarın öbür gün Özen hakkında böyle konuşan son futbolcu emin olun Sezer Öztürk olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA