Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Doğru oyunun peşinden gitmek

Dün akşamki maçın öncesinde Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe'nin güçlü olarak gördüğü sağ kulvarına, diğer maçlardan farklı olarak özel önlem alma planı uyguladı. Evet tespit doğruydu ama tedbir yanlıştı. Escude'yi sol kenarda kullanmak ve onun önünde Uğur'u oynatmanın sebebi aralarındaki mesafeyi kısa tutup Fenerbahçe'nin Kuyt'lı, Gökhan Gönül'lü sağ kenarı etkisiz hale getirmekti. Ama Uğur Boral'ın geçmişte oynadığı bu bölgede bir şeyler yapma isteği o kadar fazla ağır bastı ki, asıl yapması gereken işini unutup aradaki mesafeyi iyice açtı ve Escude'yi yalnız bıraktı.

İyi oynuyorum derken
İki oyuncunun bire birlerdeki yetersizliği de büyük zafiyet gösterdi Beşiktaş için. Fenerbahçe pozisyona girmeden o bölgeden maçı 2-0'a getirdi. Yani Beşiktaş 'bugün iyi oynuyorum' derken maç kopmuştu bile. Fenerbahçe açısından baktığımızda ise M.Gladbach maçını da eklersek oyun 2-0'a gelinceye kadarki her pozisyonu gol yaptılar. Bu açıdan Fenerbahçe'nin verimliliği mükemmeldi. Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra maçın skorunu ve kaderini belirleyen Fenerbahçe'nin oyuna bakışı oldu. Ve skor 3-0'da kaldı.

Beşiktaş'ın yanılgısı
Bu, Beşiktaş'ın mağlubiyetinin özetiydi. Ama esas olan Beşiktaş'ın oyun anlayışı. Samet Hoca 'ben bu kadroyu ileride iyi pas yapan bir takım kimliğine büründürürüm' diye düşünürse bu anlayış Beşiktaş'a en büyük zarar verecek yanılgıdır. Aybaba, kadro gerçeğini görüp oyunu, mücadele oyununa çeviren ve rakibi çabuk oynamaya zorlayan bir tempo oyununu tercih etmek zorunda. Bu anlayışta ise orta sahayı pasla geçmek değil, yüksek toplar ve direkt ataklar anahtardır. Bu oyunu öğretir, geliştirir ve doğru yönde aktarırsanız pas oyunundan farklı ama yine de onun kadar etkili futbol oluşturabilirsiniz. Ki bence Beşiktaş'ın bu kadroyla tek seçeneği de budur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA