Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Pas mı? koşu mu?

Dün akşamki derbide oyun olarak baktığımızda topa sahip olup pas yapan mı üstünlük sağlayacaktı, yoksa kazandığı topu çabuk öne doğru oynayıp koşu özellikli oyuncularıyla pozisyon üreten takım mı kazanacaktı?
Dün akşam biraz da onun mücadelesi vardı.
Evet; Galatasaray planladığı gibi daha çok topa sahip oldu. Pas da yaptı, golü de erken buldu.
Belki topa sahip olup, orta alanda pas da yapabiliyordu ama çok da etkili olduklarını söylemek kolay değil. Galatasaray'ın oyunu 2-0'a getirdikten sonra herkes belki de oyunu kotardığını düşündü.
Ama hiç de öyle olmadı. Bunda tabi ki bazı sebepler vardı.
Samet Hoca'nın Almeida yokluğundaki ilk 11 seçimi bu kadar taşları oynatmadan olabilirdi.
Çünkü savunmada başarı devamlılıktan ve istikrardan geçer.
Galatasaray derbisini iki tane hiç kullanmadığınız kenar bekiyle oynarsanız, savunma anlamında zaaflar göstermeniz gayet doğaldır. Yani ikinci yarıda Hilbert'i savunmaya alıp Necip'i önde kullanması bence daha doğru bir takım şekliydi. Holosko tiplemesi santrforla oynadığınız zaman topu santrfora atıp öne doğru çıkmanız kolay değil. Beşiktaş, oyunu önde tutmak açısından bütün maç boyunca bunun sıkıntılarını yaşadı.
Gelelim Melo'nun saçma sapan gördüğü kırmızı kartla Galatasaray'ın 10 kişi kalmasından sonraki oyununa. İşte esasında Beşiktaş'ın bu dakikadan sonra artı 1 ile oyunu daha farklı bir yere getireceğini düşünüyorduk. Ama hiç de öyle olmadı son 30 dakika. Çünkü rakibinize bir kişi eksik oynadığını hissettirmeniz için ya oyunu daha geniş alanda oynamanız ya da tempoyu bir vites attırmanız gerekir. Beşiktaş 1 kişi fazla oynarken ikisini da yapamadı. Yani rakibinden 1 kişi fazla olduğunu gösteremedi. Dün akşamki derbinin sonucunda da zirveden biraz uzaklaşmış olan Beşiktaş ve gelecek maçlar için çok önemli virajı dönmüş bir Galatasaray ortayı çıktı.
Bakalım bundan sonraki yarış nasıl devam edecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA