Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

'Feda' değil geleceğe yatırım...

McGregor 20 maçta 29 gol yedi. Sorun İskoç kalecide mi? Bu performansa savunmanın etkisi var mı?
McGregor sıradan, fark yaratamayan bir kaleci. Ama gol sayısının bu kadar çok olmasının nedenini sadece ona yüklemek doğru değil. Bu tamamen takım savunmasının şekil alamamasından kaynaklanıyor.
Yani Beşiktaş savunma biçimini bir türlü oluşturamıyor.
Bireysel hataları bir kenara bırakırsak en büyük etkisi bu. Beşiktaş'ın bu sezon hücuma ve ileriye çoğalmaya yönelik bir oyun tarzı oldu. Ancak takım şekli oluşturulamadı.
Takım, teknik direktör ve yönetim protesto edildi. Tribünde şiddet vardı. Yorumunuz nedir?
Beşiktaş taraftarı gerek desteklerken, gerekse eleştirirken çok yaratıcı tepkiler gösterebilen bir topluluk. Ancak tepkinin şiddete ve saldıraya dönüşmesi çok yanlış. Takımı desteklediğiniz ve alkışladığınız gibi, işler iyi gitmediğinde protesto edebilirsiniz... Şiddetin ve saldırının ise onaylanacak hiçbir haklı nedeni olamaz.
Kesinlikle taraftarın böyle bir davranış içinde olmaması gerekiyor. Teknik heyete yönelik tepkiye gelince... Bunun teknik kadroya tanınan kredi ve bakış ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
5 maçta kaybedilen 9 puan. Beşiktaş tekrar ayağa kalkabilecek mi?
Umarım Gaziantep karşılaşması çözülme maçı değildir. Ama tekrar ayağa kalkıp, hiç etkilenmeden mücadeleyi sürdürmek hiç de kolay değil. Beşiktaş dar bir kadroya sahip. Burada atlanılan şey şu; "Feda... Feda..." diye nitelendirilen senenin, "Yatırım... Yatırım" senesi olarak görülmesi gerekiyordu. Geleceğin başarılı takımını oluşturmak için adımlar atıldığını söylemek mümkün değil. Bence Beşiktaş'ta yanlış olan esas buydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA