Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Avrupa heyecanı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ilk maçın devamı gibi başladı Kadıköy'deki oyuna... Ancak Viktoria Plzen'in oyun anlayışı rövanşta çok farklıydı. Konuk takım ilk maçın aksine arkada beklemedi, önde basıp Fenerbahçe'nin orta sahada top yapmasına engel olmaya çalıştı. Fenerbahçe ise kontrollü oyunuyla güvenli pozisyonlarda golü bulmayı hedefledi. Bunu da başardı Fenerbahçe... Takım halinde topun arkasına iyi geçti, orta alanda iyi top çevirdi, güzel paslar yaptı. Rakibine birkaç pozisyon vermesine rağmen 1-0 öne geçti Fenerbahçe.
Fenerbahçe, Avrupa maçlarında hep topa sahip olmayı hedefledi. Dün de ilk yarıda bunu başarılı bir şekilde uyguladı. Bazen topa sahip olarak rakibi oyalarsınız pozisyon vermezseniz. Maalesef ikinci yarıda bunu yapamadı Fenerbahçe. Tabi seyircisiz futbol da çok zor ama ikinci yarıdaki futbol çok farklı bir oyuna büründü. Defansif oynamak farklı, iyi savunma yapmak farklı. 'Savunma yapıyorum' diyorsanız böyle pozisyonlar vermeyeceksiniz. İyi savunma zor bir şeydir.

ZOR OLDU AMA GÜZEL OLDU
Fenerbahçe özellikle 1-1'den sonra çok fazla geriye yaslandı. Orta alanı tamamen rakibe bıraktı.
Oyunun boyu da açılınca ilerde Sow çok yalnız kaldı. Bu anlarda Fenerbahçe atak üstünlüğünü hep Viktoria Plzen'e bıraktı. Yenilen golde ise Volkan için belki form düşüklüğü diyemeyiz ama böyle kritik maçlarda oyuna ve takımına daha çok katkı vermesi gerekiyor.
Çok zor oldu ama Fenerbahçe için UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalmak çok büyük başarı. Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe'nin de Avrupa Kupalarında çeyrek finalde yoluna devam etmesi hem heyecan verici hem de Türk futbolu adına büyük mutluluk verici...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA