Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Zamansız yenilgi

Beşiktaş için o kadar önemli bir 90 dakikaydı ki dün akşamki maç... Şampiyonlukta çekiştiği iki rakibi, kafalarında hala Avrupa, deplasmana gidiyor.. Olası bir galibiyetinde sen çok önemli bir avantaj sağlıyorsun ve kendi sahanda oynuyorsun. Maç öncesi bütün şartlar Beşiktaş için çok uygun. Siyahbeyazlılar ilk 10 dakika rakibine deplasmanda oynadığını hissettirmek için önde basıyor, pas organizasyonları ile de pozisyon üretmeye çalışıyordu. Buna karşılık gerçekten iyi ve deneyimli bir kadroya sahip Kasımpaşa bu baskıyı savunmada kalarak değil topa sahip olarak ve pas yaparak kıracağını biliyor. Nitekim 10. dakikadan sonra bunu başarıyor ve oyuna da denge geliyordu.

KARTAL'IN ZAAFINI KULLANDI

Bunu yapabilmeniz için de beceri ve kalite gerekiyor ki Kasımpaşa bunlara sahip. Kasımpaşa maçı 2-1'e getirirken rakibinin en büyük zaaf yaşadığı yer olan sol kanadı kullanıyordu. Zaten Beşiktaş buna sezon başından beri çözüm getiremiyordu ne organizasyon ne de oyuncu seçimi olarak. Burada gerek Gökhan, gerek Emre ve gerekse Uğur'a yetersiz dememek lazım çünkü savunma organizasyon işidir. Kasımpaşa 1-0 ve 2-1 öne geçtikten sonra oyun şeklini değiştirmiyor, yine topa sahip olup önde oynamaya çalışıyordu. Devreye aynen böyle girildi. İkinci yarıda ise Beşiktaş yine ilk 10 dakikada en önemli silahı olan yüksek tempoyla oynuyor ki, Beşiktaş'ın düşük tempoda başarılı olması mümkün değil, Almeida'yı oyuna alıp, Niang'ı sağ kenara çekerek santrfor özelliği olan iki oyuncuyla skoru değiştirmeye çalışıyordu. Eğer Niang ve Almeida'yı aynı anda kullanacaksanız ikisini de 18 kutusunun içinde oynatmanız gerekir. Burada yapabileceğiniz şey Hilbert'i öne çıkarıp, kanat ataklarında kullanmaktı. Tabii ki bazen futbolda risk aldığınız zaman bunun avantajı olduğu kadar dezavantajı vardır. Tıpkı Beşiktaş'ın yüksek toplarla baskıyı arttırıp, oyunu 2-2'ye getirme çabasındayken savunmasının sağında verdiği açıkla, Kasımpaşa'nın çok iyi bir kontratakla skoru 3-1'e getirip maçı koparması gibi. Kaliteli takım savunma anlayışı, gömülerek değil topa sahip olarak yapılır. Kasımpaşa da oyunun son bölümünde zaman zaman bunu çok iyi uyguladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA