Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Ama sahada gezmiyor!

Beşiktaş için Mersin maçı son yedi maçında hedefinin ne olacağını belirleyecek bir karşılaşmaydı. Ve bu önemli maçı Beşiktaş kazanmayı bildi. Lig sonuncusu Mersin İdmanyurdu ise belki de son şansı olan Beşiktaş maçını galibiyetle kapatıp ligde kalma hayalini devam ettirmek istiyordu. Ama matematiksel olmasa da futbol bakışıyla Mersin İdmanyurdu'nun artık kendini kurtarması çok zor. Zaten dün akşamki oyunda da bu maçı son şansı olduğu izlenimini hiç gösteremedi Mersin... Bana göre onların en büyük yanlışı şu; Yeterli kadro gücünüz yoksa, hücum organizasyonu günümüzün futbol trendi olan topa sahip olmayı ve böyle üretmeyi düşünmek o kalitedeki takımlar için fayda değil aksine en büyük zaaf olur.

HOLOSKO FORMSUZ

Peki Beşiktaş kazanırken neler yaptı? Bir denge oyuncusu olan Sivok'un yokluğunda İbrahim Toraman ve Ersan gibi hamleci oyuncularla oynamak her an defansif hatalar yapabilir görüntüsü veriyordu açıkçası Beşiktaş. Orta saha organizasyonuna baktığımızda her hafta 'aman şımarmasın' telkiniyle mesaj verilen Oğuzhan kenarda oturmuş, orta saha, deplasman mantığıyla Veli ve Necip'e teslim edilmişti. Yine yaratıcılık Fernandes'in ayaklarından, skor ise Almedia ve Niang'dan bekleniyordu. Ama yaratıcı ve organizasyoncu olan Fernandes skoru da yapan isim oldu. Yani Beşiktaş'ta dün skoru değiştiren oyuncu fazla yardımcısı olmayan Fernandes'ti.
Bireysel performanslara baktığımızda Holosko'un son haftalardaki formsuzluğunun devam ettiğini, Olcay'ın sahne alamadığını, Almeida'nın yine arka adalesinden sakatlanarak 4-5 hafta sahalardan uzak kalacağını gördük. Beşiktaş'ın artık her hafta hedefi sorgulanacaktır. Gelecek hafta Bursaspor deplasmanında olduğu gibi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA