Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Hayalini canlı tuttu

Son iki haftaya girerken, Beşiktaş'ın 3.'lük şansını sürdürmesi için önemliydi Eskişehir deplasmanı. Çünkü özellikle bu sezon ezeli rakipleri F.Bahçe ve G.Saray'ın Avrupa'da yaptıklarını gördükten sonra Beşiktaş'ın da bu yarışın içinde olması şart. O yüzden ilk ayak ligi istenilen yerde bitirmek.
Oyunun başı ve kadro yapılarına bakıldığında deplasmanda oynayan sanki Beşiktaş değil, Eskişehir'di. Oyunu eline alıp, önde oynayan Beşiktaş'a karşılık, kazandığı toplarla çabuk çıkmak isteyen bir Eskişehir vardı maçın başlangıcında. Zaten Eskişehirspor'un öndeki üçlüsüne baktığımızda solda Özgür, sağda Erkan ve aralarında Kamara ile oynamak topu orada tutup çoğalmak değil geniş alanda bir an evvel kaleye gitme mantığını getiriyordu.

PENALTI VE KIRMIZI
Eskişehir'e yakalamadan önce çok net 4-5 pozisyon verdiler. Maçın başında Mustafa Pektemek'e yapılan hareket çok net penaltı ve kırmızı karttı.
İlerleyen dakikalarda dengeyi bulan Eskişehir yine çabuk çıkarak planladığı atakla oyunu 1-0'a getirdi. Ama bundan sonra da pozisyon vermeye devam etti. İlk yarının uzatmalarında Beşiktaş oyunu 1-1'e getirdi.

PEKTEMEK BİTİRDİ
İkinci yarı aynı oyunun devam edeceğini düşündüm ama Eskişehirspor yavaş yavaş özellikle bir bölümde oyunu ele geçirdi, pozisyon da buldu. Ama skor bulamadı. Oğuzhan-Necip değişikliğinde skor bulmak isteyen bir takımın bu değişikliği yapmaması gerektiği düşüncesindeydim ama Beşiktaş'ın galibiyet golü bu dakikadan sonra geldi. Eskişehir'in etkili olduğu dakikalarda Mustafa Pektemek ile bu golün bulunması oyunu bitirdi. Eskişehir'in Nuhiu'yu oyuna alıp yüksek toplarla sonuca gitme düşüncesi bir sonuç vermedi. İşte bu galibiyet, ligin sonuna kadar belki de Beşiktaş'ın üçüncülüğü cebine koyarak kalan iki hafta için "Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir miyim" hayali sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA