Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Yabancı kararı çok yanlış

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kararını nasıl buluyorsunuz?
Bunlar çok iyi gözden geçirilmeli. Ben TFF'nin kararına kesinlikle katılmıyorum. Özellikle 6+0+4'ü anlayabilmiş değilim. Bunun kesinlikle bir açıklaması olmalı. Belki göremediğimiz bir yönü vardır. Bu kararın Türk futbolunu geliştireceğine kesinlikle inanmıyorum. Yabancı sınırlamasını Türk kulüplerinin rakipleriyle rekabetinden geri düşmesi yönünde açıklamasak bile yabancı oyuncu sayısının (kriter konmadan) serbest bırakılması bizi oyuncuların gerçek ücretine ulaştıracak. Ve böylece orta vadede daha çok Türk oyuncu orta ölçekli Avrupa takımlarında oynayacaktır. Tabi daha düşük ücretlerle. Bir oyuncunun gerçek değeri Türkiye'de ayrı Avrupa'da ayrı olmaz. Kota koyar ve yabancıyı kısıtlarsanız Türkiye piyasasını çok yükseklere çıkarmış oluyorsunuz.

SPORTİF KARARLARI ÖNDER ÖZEN VERMELİ
Yeniden başkan seçilen Orman ve yönetimi için ne düşünüyorsunuz?
Seçim öncesinde de Orman'ın görev süresini tamamlamadığını, bu nedenle devam etmesinin daha sağlıklı olacağını söylemiştim. Bundan sonraki 3 yıllık dönem de performansını ortaya koyacaktır. Umarım Beşiktaş'ı hem sportif başarı, mali değer ve Beşiktaş'ın değerleri anlamında istediği seviyeye getirir. Avrupa'yı da buna katmak zorunda. Bu süre sonrasında Orman'ın başkanlık değerlendirilmesi yapılır.

Fikret Orman önceki dönemine göre daha güçlü olarak göreve geldi. Bu Beşiktaş'ta neyi değiştirir?
Güçlü gelmesi değil bir dönemin geçmiş olması avantaj. Kendisi ödenen borçlar ve feda kelimesinin getirdiği bir takım kısıtlamaların geride kaldığını söylüyordu. Gerçekten tablo buysa tabii ki Orman'ın eli rahatlamıştır. Şimdi başarı için yapılacak olan doğru sportif kararların verilmesi. Sportif kararlar Önder Özen'in üzerinden geçirilmeli.

Beşiktaş'ta teknik direktör belirsizliği sürüyor. UEFA'nın kararı mı bekleniyor?
O ihtimal de var. Anlayabildiğim "Prosinecki seçeneği elimizde" diye düşünüyorlardı. Ama öyle olmadığını gördük. Avrupa'dan çıkacak karar da bu isim anlamında etkili olacaktır. UEFA'nın kararı teknik direktör seçiminde etkili olacaktır.

BİR İNÖNÜ DEĞİL AMA...
Beşiktaş'ın sezonun ilk yarısı Arena'da, ikinci yarısı Saracoğlu'nda, derbileri ise Olimpiyat'ta oynaması takımı nasıl etkiler?
Biz zamanında bir sahayı ortak kullanırdık. Saha içinde tabii ki rekabet var ama bu tip dönemlerde sahaların ortak kullanılması bana göre önemli. 'Burası benim saham sen oynayamazsın' mantığını doğru ve fair play'e uygun bulmuyorum. Bu tarz yaklaşımların Türk futbolu adına olumlu olduğunu düşünüyorum. Futbolcularsa adaptasyonu kısa sürede sağlayacaklardır. Tabii ki İnönü ortamını yakalamazsınız ancak futbolculara bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA