Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kişiliği renkli futbolu değil

Slaven Bilic için "Beşiktaş için ideal teknik adam" yorumları yapılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bugünden ideal olduğunu söylemek çok da gerçekçi değil. Kendisiyle ben Milli Takım'da görev yaparken 2008 Avrupa Şampiyonası'nda karşılaşmıştık. Rakip olarak kulübe komşuluğumuz vardır. Gerçekten de renkli bir kişilik. Ama özellikle Hırvatistan Milli Takımı'nı göz önüne aldığımızda oyunu için aynı şeyi söyleyemem. Ancak Beşiktaş'ın kadro yapısının Bilic'e uygun olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın geçen sezon sık sık yediği gollerle gündeme gelen savunma problemlerini, Bilic'in oyun yapısı ve sisteme bağlılığıyla çözebilir diye düşünüyorum. Burada asıl sorun hücum zenginliğinde olacak gibi geliyor bana sezon öncesi. Tabi bunu sezon başlayınca göreceğiz.

Bilic, Manchester United gibi bir takım oluşturmak istediğini ve gençlere çok önem verdiğini söyledi. Bunu hayata geçirmek için neler yapılmalı?
Böyle hedefler koymak güzel elbet. Beşiktaş ölçeğinde bir kulüp zaten bunu hedefler ama bunu hayata geçirmek hiç de kolay değil. Bence Manchester United'dan çok daha özgün bir Beşiktaş örneği daha geçerli olabilir. Bilic farkı böyle yaratabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA