Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş'ın kaptanı bu takıma yakışan olmalı

Beşiktaş'ın kaptanlığına değinen Metin Tekin, siyah-beyazlıları iyi temsil edebilecek birinin kaptan olması gerektiğini söyledi

Beşiktaş'ta yaşanan kaptanlık krizini nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizce takıma kaptanlık yapacak en uygun isim kim?
Kriter olarak alınması gereken şey, en eski oyuncunun olması değil, temsil yeteneğinin olmasıdır. Bu sebepten dolayı kulübü en iyi temsil edecek olan oyuncunun teknik kadro tarafından seçileceğini düşünüyorum.

Başkan Fikret Orman, doğru mevkilere, nokta isimler aldıklarını ve tamamen amaca yönelik transferler yaptıklarını söylüyor. Sizce alınan isimler başkanın dediği gibi nokta transferler mi?
Başkanın penceresinden bakarsak Tolga Zengin ve Atiba'yı söylemiş olabilir. Söylenen söz kadro genişliği anlamında olduğunu düşünüyorum. Kadro genişliğine katkısı olan transferler var.. Lig başladığında elbette daha iyi göreceğiz bu transferlerin devamlılık durumuna göre nokta olup olmadığını.

Santrfora ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz? Almeida'nın performansını değerlendirir misiniz?
Bilic hazırlık maçlarından gördüğümüz kadarıyla Beşiktaş'a tek santrafor oynatmayı düşünüyor. Bu sebeple fazlalık olduğu kesin. Mustafa, Eneramo, Almeida ve Ömer'in olduğu yerde sayı oldukça fazla.. Bu sebeple ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.

ENERAMO'YA ÖZEL BİR PROGRAM ŞART
Pektemek, İsmail'in uzun süreli sakatlıkları vardı. Bu sezon içinde sıkıntılar yaratır mı?
Sezon içerisinde bazı bölgelerde eksiklikler yaşayacaktır ama bu bölge forvet olmayacaktır. Almeida'nın kadroda olduğunu varsayarsak. Eneramo ve Ömer transferleri bu mevkilerinde yeterli görünüyor. Sağlık sorunlarıyla sezona başlayacak olan Eneramo soru işareti yaratıyor. Fizik kalitesi olduğu zaman fark yaratan bir oyuncu. Eneramo için bilinen şey fizik kalitesinin yerinde olması gerektiği. Sakatlığı yüzünden ligin başlarını kaçıracak olan Eneramo için özel programlar uygulanması gerekiyor.

Devre arasında Gökhan Süzen transferi gerçekleştirildi, şimdi tekrardan sol bek arayışı var, Beşiktaş'ın sol bek problemi nasıl çözülür?
Sol bek için eksiklik olup olmadığını şöyle anlayabiliriz. Beşiktaş'ın geçen sene yediği gol sayısı ile sol bek sorununu üst üste koymak lazım. Goller defans organizasyonunun eksikliğinden mi yoksa sol bekte bulunan oyuncuların yetersizliğinden mi? Beşiktaş teknik heyetinin dikkat etmesi gereken konu bu olmalı. Bunun hesabını yapacak olan Bilic doğru kararı verecektir.

DEFANSİF EKSİKLİKLER GİDERİLMİŞ GÖRÜNÜYOR
Beşiktaş'ın oynadığı hazırlık maçlarını baz alırsak takımın en önemli eksiği sizce ne?
Hazırlık maçlarına baktığımız zaman geçen seneki rekor sayıda gol yiyen Beşiktaş'ın savunma anlayışı denemeleri başarılı gibi görünüyor. Savunma üzerine çalışmalar yapıyor, bu bölgede dikkatli davranıyor. Hazırlık maçlarında rakibe verilen pozisyon sayıları dikkate alındığında da bir miktar başarılı olduğunu düşünmek mümkün. Hücumda da dikkat etmeleri gereken noktaları var. Bu nedenle önlerinde kalan süreyi iyi değerlendirerek sezona başlamaları gerekiyor.

Pazar günü oynanacak Süper Kupa finali öncesi hangi takımı favori görüyorsunuz?
Hazırlık maçlarında istediği sonuçları alan Galatasaray ile ön eleme maçlarında tur atlamayı başaran Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. İki takımında fark yaratan en önemli noktası oyuncu kalitesi. Süper Kupa finalinde özellikle ligin başında olması, bu oyunun sonucunu oyundan çok oyuncuların belirleyeceğini anlamına geliyor. Bu anlamda da dengeli bir karşılaşma olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA