Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Biz son anları hep daha iyi oynarız...

Sizce Milli Takım'da Abdullah Avcı ile Fatih Terim dönemleri arasındaki farklılar nasıldı, bundan sonra nasıl şekillenecek?
Fatih hocanın 4 maçlık bu özel dönemini 'dönem' diye adlandırmamak lazım. Fatih hoca, 2014 Dünya Kupası'na gitmemiz amacıyla 4 maçta görev yapmak için işbaşı yaptı. Guus Hiddink sonrası Abdullah Avcı dönemine baktığımzda ise, o günün konjönktürü gereği milli takımda gençleştirme rüzgarı esiyordu. Ancak A Milli Takım'da bu kriterler olmaz. A Milli Takımlar, uluslararası yarışlara girmek için hazırlanır, turnuvalarda mücadele eder. Gençleri yetiştirme görevi yoktur. Bugüne gelirsek Andorra maçında Fatih hoca takıma farklı bir psikoloji getirdi. Ancak bu maç ne sonucu, ne oyunu, ne de oyuncu perfornmansıyla ilerisi için ölçü olamaz. Bizi Brezilya'ya götürecek olan Romanya maçıyla başlayacak olan üç maçlık seridir. Fatih hoca tam da bu dönem için görev almıştır.
Romanya maçında, Milli Takım'da kadro ve sistem anlamında ne gibi değişiklikler olacak?
Kadro Andorra maçından farklı olmaz, sakat değilse Selçuk İnan katılır. Ama kesinlikle hem şu andaki pozisyonumuz hem de Terim'in futbola bakış açısını göz önüne aldığımızda Türkiye'nin oyunu ele geçiren bir stratejisi olacaktır. Bundan farklı bir oyun anlayışı olmayacak. Ancak Romanya kalibresindeki bir rakibe karşın bu onların işine gelebilir. Bana göre maç, deplasmanda olmasına rağmen oyunu ele alıp oyuna hükmedeecek bir Türkiye ile, belki de İstanbul'daki oyunun bir örneğini sergileyecek Romanya arasında olacak.
Bükreş'teki maçta beraberlik bile 2014 Dünya Kupası rüyasının sonu olabilir. Kazanmak zorunda olmak avantaj mı dezavantaj mı?
Matematiksel olarak tabii ki dezavantaj ama Türk insanının psikolojisi ve bugüne kadar yaşananlara baktığımızda, biz kritik sonları oynamayı daha iyi beceriyoruz.
Grup maçları da olsa biz hep son anlarda başarılı olmuşuzdur. Biz bu tip maçları her zaman daha iyi oynarız.
G.Saray ile TFF'nin arasında kalan Fatih Terim'in durumu Milli Takım'da sıkıntı yaratır mı?
Bu 4 maçı bir kenara koyalım. Ama bundan sonra Terim'le 5 yıllık anlaşma yapacaksanız bu Fatih hoca için onur vericidir. Burada karar Terim'indir ve birine karar verir. Ama bu milli takımı kesinlikle etkilemez. Esas farklı olan 4 maçın sonundaki durum olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA