Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Üretkenlik yoktu

İnönü'den sonra Olimpiyat Stadını tercih edişi bugüne kadarki maçlarda hep avantaj olarak döndü Beşiktaş'a. Belki de beklenilmeyecek şekilde doldurulan maraton tribünleri ihtiyaç duyulduğunda çok önemli bir avantaj sağladı Beşiktaş'a bu haftaya kadar. Ancak başka alternatifler olduğunu düşünürsek cezadan sonra gelen maçların yine burada oynanması ve statta oluşan boşluklar düşündürücü.
Yine de kaliteden uzak oyunu sadece buna bağlayamayız. Sezon başından beri Beşiktaş'ın hücumda etkili oynamasa da hep doğru oyunundan bahsettik. Bu oyunu bir tek Antalya deplasmanında ortaya koyamamış, bu anlayıştan uzak bir oyun sergilemişti.
Dün akşam ise yine oyuna doğru başlayıp sonra yavaş yavaş paslaşan, gittikçe doğru oyuna uzaklaşan bir fotoğraf sergiledi her iki takım da. Açıkçası bu Rizespor'un işine geliyordu. Evet belki pozisyon buldu Beşiktaş ama bu da becerisinden değil hatalardan kaynaklandı.
Bu maç için iki kelime söyle derseniz; çok net olarak 'Futbol kalitesinin ve becerisinin kesinlikle sahne almadığı bir 90 dakikaydı' derim.

STAT İRDELENMELİ

Maç boyunca yokları oynayan 21 futbolcudan ziyade sahanın en iyisi Çaykur Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı'ydı. Tabii bu etkisizliği takım üzerinden değil de bireysel performansları ele alarak açıklamaya çalışırsak şunu söyleyebiliriz: Yaratıcılıklarına gereksinim duyulan Fernandes ile Gökhan Töre'nin normalin çok gerisinde kalması, Olcay ve Almeida'nın da gol pozisyonu üretmekte çok yetersiz olması.
Bu maçı izledikten sonra Beşiktaş yine aynı statta oynama düşüncesini tekrar gözden geçirmeli. Çünkü ben bu atmosferin oyunu çok etkilediğini düşünmekteyim. Özellikle son 25 dakikalık bölümde Ömer Şişmanoğlu'nu Almeida ile birlikte oynatıp, oyunu yüksek toplarla öne doğru yığma isteği hiç kolay değildi. Belki de ilk defa denediği önde iki santrforla oynamanın, çok da iyi bir sonuç getirdiğini söyleyemeyiz Beşiktaş'a. Bana diğer bir enteresan gelen de; kulübede Eneramo'nun değil de Denthinho'nun tercih edilmesi oldu. Beşiktaş gerçekten maçın bir bölümünde Eneramo'yu kullanıp oyun farkı yaratabilirdi dün akşam için. Bu aldığı bir puan Beşiktaş'ı tabii ki yine yarışın içinde tutuyor ama esas önemli olan bu deneyimden sonra cezalı olduğu ve kendi evinde oynayacağı üç maça nasıl bir strateji ile çıkacağıdır.

MAÇIN ADAMI:
SERKAN KIRINTILI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA