Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Psikoloji etkili ama...

Kadıköy'deki F.Bahçe- G.Saray maçlarında senelerdir süren psikolojik üstünlük mü belirleyici oluyor?
Derbi tamamen mücadele maçı oldu, beklenen futbol çıkmadı. 15 yıl psikolojik olarak etkileyebilecek bir süreç. Ama burada G.Saray adına mağlubiyet psikolojiden çok oyuncu ve oyun seçimindeki yanlışlardan kaynaklanmıştır. Sadece psikolojik diyemeyiz.

Ersun Yanal, Aykut Kocaman'ın 17 haftalık performansını 11 haftada geride bıraktı? F.Bahçe'de Kocaman dönemi ile Yanal dönemi arasında fark ne?
Ersun Yanal şu an puan anlamında çok başarılıdır. Ligin en tepesinde. Bu bir süreçtir. Sezon sonunda değerlendirilmesi gerekir. İki antrenör arasındaki fark aldıkları puanla değerlendirilmez. O yüzden şu an için başarılı/başarısız değerlendirmesi yapılamaz. Yanal'ın Kocaman'dan daha farklı bir oyun yapısında olduğunu ve çok iyi gittiğini söyleyebiliriz.

CRİSTİAN'A İNANIYORUM!

Yıllarca futbol oynamış biri olarak, sizce Cristian'ın rakip formayı şortuna sokması saygısızlık mı yoksa normal bir davranış mı?
Cristian "Kötü niyetim yok" dediyse bunun arkasında bir şey aramamak lazım. Bu hassasiyetimizi anlamakta zorlanıyorum bazen. Artık bir oyuncuya kişiye soru sorduğumuz zaman cevabına inanmalısınız. Ben Cristian'a inanıyorum. Bence kötü niyetli değildi. Tabii ki şekil zaman zaman önemlidir ama kanımca yaptığında art niyet yoktu.

G.SARAY BEKLENTİNİN ÇOK GERİSİNDE
Galatasaray'daki kötü gidişte tek sorumlu tercihleri nedeniyle eleştirilen Mancini mi?
Değil tabii ki. Takımı tanıma diye bir şey vardır. Bu süreci kabul eden yönetim neden bu noktada değişikliğe gitmiştir. Onu da işin içine katabiliriz. Mancini'nin küçük dokunuşlarla devre arasına kadar götürmesi lazımdı.

İki sene üst üste şampiyon olmuş G.Saray'ın, kadrosunu takviye etmesine rağmen bu düşüşünü neye bağlıyorsunuz?
Çok iyi takviyeler yapıldığını düşünmüyorum. İki sene şampiyon olan bir takım için bu böyle gidecek diye düşünmek de yanlış. Takımlar kendi konjonktüründe değerlendirilir. Ama tabii ki bu kadronun alacağı sportif başarı şu an için bu değildir. Oyun ve puan olarak beklentinin çok gerisinde kalındığı bir gerçek.

FERNANDES ÖZEL BİR OYUNCU AMA ...
Beşiktaş'ta kangrene dönmeye başlayan Fernandes sorunu nasıl çözülmeli?
Kangren olduğunu düşünmüyorum. Fernandes'le sözleşme uzatamazlarsa da faydalanmaya devam edeceklerdir. Oyuncu mukavelesinin sonuna kadar oynar. Mukaveleler belirlenen tarihte biter, eğer uzatmazsa bitene kadar faydalanmaya devam edeceklerdir.

Beşiktaş Fernandes ve Almeida'ya istedikleri rakamları vermeli mi?
Eskilerden beri çok yanlış bir kanı var oyuncuların aldıkları rakamlarda. Profesyonel hayatta 'dengeyi bozmayalım' diye bir kavram olamaz. Oyuncuların özellikleri fark yaratabilir. Önemli olan bu noktada doğru oyuncuyu oynatıp oynatmadığınızdır. Beşiktaş belki 1 belki 2 oyuncuya bu rakamları verecektir. Asıl soru doğru oyuncu olup olmadıklarıdır. Fernandes'in yönetimsel olarak bazı problemleri olduğu çok açık. Özel bir oyuncu olsa da bu konu kendisi hakkındaki acabaları getirebilir.

MİLLİ TAKIM RAKİPLERİ ZAYIF DEĞİL!
Fatih Terim yönetimindeki Milli Takım'a yeni bir çok isim davet edildi. Ayyıldızlı takımımızdaki bu değişimi nasıl yorumluyorsunuz?
Her Milli Takım seçiminde ve değişiminde vurguladığımız bir şey var. A Milli Takım "Gençleştirelim, yeni nesiller yaratalım" diye değildir. A Milli Takım doğal akıştır. A Milli Takım gelişen değil, yarışan bir takımdır. O yüzden bu gençleştirme konusunu bir tarafa bırakmak lazım. Milli Takım'da doğru olan genç takımı değil, yarışan takımı oluşturmaktır. Fatih Terim, bu iki maç için yaptığı kadro seçimiyle elindeki genç portföyü görmek istemiştir.

Milli Takım'ın K.İrlanda ve Belarus ile oynayacağı maçlarla ilgili çeşitli görüşler var. Kimi bu maçları 'gereksiz' olarak görürken bir kesim de rakiplerin zayıf olmasından şikayetçi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Milli Takımların maç tarihleri bellidir. Bu tarihlerde milli maç oynamak hem uluslararası deneyim anlamında hem de bir sonraki turnuvaya hazırlanmanız anlamında gereklidir. Bazı tarihleri net olarak göremediğiniz zaman, daha önceden de angaje olmazsanız istediğiniz takımları bulamayabilirsiniz. Ben iki takımı zayıf ekip olarak düşünmüyorum. Konu olan deneyimdir. Gereksiz olduğuna da kesinlikle katılmıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA