Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Özen başarılıdır demiyorum ama...

Son yaşananların ardından Beşiktaş'ın Fernandes'in biletini kestiği konuşuluyor. Beşiktaş Portekizli futbolcunun yokluğunu arar mı?
Fernandes'in Beşiktaş'a futbolculuk anlamında büyük katkıları oldu. Beşiktaş'ın şu anki kadrosuna bakınca fark yaratabilecek oyuncuların en önemlisi. Ama yapabilirlik ve performans bazen paralellik göstermiyor. Bu seneki sahadaki işleri geçmişe oranla biraz düşük kaldı. İstenilen seviyede değildi. Oyuncuyla uzun süreli sözleşme imzalamanız için birçok kriter var. O yüzden inansanız da sağlayacağı fayda konusunda aynı fikirde olmayabilirsiniz. Hayata ve futbola bakışı sonrası böyle bir karar alınmış olabilir.
Yönetimin görevi sportif direktörün kararlarıyla istenen kadroyu oluşturmaktır.
Bunun içinde Fernandes'in olup olmayacağı da onların tasarrufudur.
Kulislerde Fernandes'in F.Bahçe ile anlaştığı konuşuluyor, bu konudaki yorumunuz nedir?
Bunlar birkaç senedir duyduğumuz şeyler. Siz vazgeçtikten sonra oyuncunun kimi seçeceğine karışamazsınız. İstediği kulübe gitmek hakkıdır.
Daha önce de ifade ettiğim gibi Fernandes'in rekabet ortamı içinde fazla şansının olmayacağını düşünüyorum. Bu rekabet ortamını kaldırabilecek bir oyuncu olmadığı kanısındayım.
Şu ana kadarki performansı değerlendirdiğinizde Bilic'i başarısız buluyor musunuz?
Bilic'in lig başlangıcı çok iyiydi.
Bunu sadece sonuçlar anlamında söylemiyorum. Oynatmak istediği oyun, takım şekli ve yapmak istediği şeyler konusunda beni etkilemişti. Ama tabii ki bunun sürdürülebilir olması önemli. Bunu sağlamak da teknik adamın yönetebilme becerisinden geçer. Ama başarı-başarısızlık sezon sonunda sadece ligdeki bulunduğu yerle değil, (bu kadar basit değil çünkü) diğer birçok kriterle değerlendirilir.
Yönetimin futbol görüşü olarak bunu değerlendirebilecek yetkinlikte olduğuna inanmak biraz zor.
Taraftarlar Önder Özen için, "Her başarısız sonuçtan sonra ortadan kayboluyor" eleştirileri yapıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Taraftarın böyle bir kanıda olduğunu düşünmüyorum. Sportif direktörler haftalık başarılardan değil takımın makro planından sorumludur. Yani oyuncu planlaması ve doğru oyunu seçecek teknik direktörden sorumludur. Bu yüzden sportif direktörlük konumu orta vadede değerlendirebileceğiniz bir görevdir. Özen başarılıdır demiyorum ama başarı ya da başarısızlığı bu vadede değerlendiremeyiz. Bu kadar kısa vadede bir sportif direktörün faaliyetlerinin değerlendirilmesini anlamakta zorluk çekiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA