Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sonu baştan belli olacak

İlk 4 maçtaki oyundan uzaklaşıldıkça hedef farklı bir yere gitti

Gökhan, Kerim ve Oğuzhan beklenen farkı yaratamadı

Tolga'nın gelişi en azından "Kale tamamdır" dedirtti

Beşiktaş'ın sağ ve sol bek konusunda sıkıntı yaşadığı ortada

1-Ligde 17 maça baktığımız zaman Beşiktaş nasıl bir ilk yarı geçirdi?
17 maçı değerlendirirken önce 'nasıl başladı' diye bakmak lazım. İlk 4 haftanın sonunda başkan Fikret Orman ve spor kamuoyu dahil bu sene Beşiktaş'ın şampiyonluk hedefinde olabileceğini konuştu herkes. Ama Galatasaray maçında gelen ceza, (Bunu sadece cezayla da açıklamak mümkün değil) ardından ilk 4 maçtaki oyundan uzaklaştıkça alınan sonuçlar, hedefi farklı bir yere doğru itti. Gerçekçi futbol penceresinden baktığımızda şampiyonluktan uzaklaşıldığı açık. Ama bu yıl ikinciliğin şampiyonluk gibi olduğunu düşününce, bu hedef için potada kaldılar. Her şey bana göre ikinci yarının sonunda değil ilk üç maçında şekil alacaktır. Trabzon deplasmanıyla başlayan ilk haftalar ligin sonu için belirleyici olacaktır.

2-İlk yarıda Beşiktaş'ta en çok neyi beğendiniz?

Bilic'in savunma zafiyetini yorumlayışını ve takım şeklini önemseyen futbol bakışını beğenerek başladım sezona. Ama dediğimiz gibi futbolda devamlılık esastır.

3-Beşiktaş'ın 17 haftalık periyotta eksi ve artıları neydi?

Geçen senenin savunma organizasyonlarına parmak basılarak başlaması artıları. Eksileri ise ilerleyen zamanda bundan uzaklaşması. Yani doğru oyunu bulurken yavaş yavaş çözülmelerin ortaya çıkması. Bunu kadro yeterliliğiyle de değerlendirebilirsiniz.

4-Kimler hayal kırıklığı yarattı, neden?
Beşiktaş'a oluşan bir takım olarak baktığımızda bazı oyuncuların ön plana çıkması gerekirdi. Bunlar Gökhan Töre, Kerim Frei, geçen sene rüştünü ispat eder gibi görünse de Oğuzhan Özyakup. Bunların oyunda nasıl bir fark yaratacağı merak konusuydu. Bu isimler takım olarak olduğu gibi bireysel olarak da ilk yarının sonuna doğru kafamızda "Acaba, olabilir mi?" sorularını yarattılar.

5-En önemlisi Almeida
Siyah-beyazlı takımda en çok beğendiğiniz isimler kimlerdi ve neden? Tolga'nın gelişi kesinlikle transfer ve oyuncu bazında en önemli icraattı. En azından "Kale tamamdır" dedi Beşiktaşlılar. Olcay'ın geçen seneye oranla oyun içi performansı düştü ama skor anlamında yine aynı seviyeyi tutturdu. Bu kadronun en önemli isminin Almeida olduğu da bir kez daha ortaya çıktı.

6-Beşiktaş'ın transfere ihtiyacı var mı?
Kesinlikle var. Oluşan kadro derken hala transfere açık bir yaklaşımdan bahsediyoruz. Özellikle orta saha organizasyonunda nasıl oynayacağına karar vermeli Bilic. 'Topa sahip olacağım, top bende kalacak' diyorsa kesinlikle orta saha oyuncularına ihtiyacı var. Bir de F.Bahçe'yi bir kenara koyarsak, lige genel olarak baktığımızda sağ ve sol savunma oyuncuların konusunda sıkıntı yaşandığı açık. Beşiktaş'ın da bu bölgedeki eksikleri çok baskın olarak ortaya çıkıyor.

7-İkinci yarıda Beşiktaş'tan beklentileriniz ne?

Beşiktaş için ikinci yarının sonunda ne olacağını, ikinci yarının başındaki maçlar belirleyecektir. Bunu bir kere daha söylüyorum. Burada alınan sonuçlar oyunu da, oyunu teknik anlamda yönetenleri de belirleyici dönemler olacaktır. Çünkü bu sene hedeften gerçekten çok uzaklaşılırsa birçok şey keskin olarak sorgulanmaya başlayacaktır.

BİLİC'E 10 ÜZERİNDEN 7

8-Bilic'e 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
10 üzerinden 7. Bilic'e sempatik bir bakışım var. Tabii bunda kişiliğinin dışarı yansıması da etkili. Beşiktaş başarılı olursa Bilic'le güzel bir hikayesi olacaktır ama gecikmeden bunun ipuçlarını göstermeli.

9-Yönetime 10 üzerinden kaç verirsiniz?

Fikret Orman'ın bir kez daha görev alması gerektiğini söylemiştim. Yönetimler, planları ve uygulamaları gözlenerek puanlanmalı. O yüzden senenin sonunu görerek yorum yapılmalı kanaatindeyim.. Yönetimler takımın saha sonuçlarıyla değil organizasyonlarıyla değerlendirilmeli.

BEŞİKTAŞ'IN İLK YARI ENLERİ

BİR BAKIŞTA 17 HAFTA
Trabzonspor 2-0
Kayseri Erciyesspor (D) 2-4
Gaziantepspor 2-0
Bursaspor (D) 0-3
Galatasaray 0-3
Antalyaspor (D) 2-0
Eskişehirspor (D) 0-1
Ç.Rizespor 0-0
Akhisar BLD (D) 3-3
Karabükspor 0-0
Kayserispor (D) 0-3
Konyaspor 3-1
Fenerbahçe (D) 3-3
Sivasspor 1-1
Kasımpaşa (D) 2-1
Elazığspor 4-1
Gençlerbirliği (D) 1-0
EN FAZLA ŞUT ÇEKEN: Hugo Almeida (46)
EN FAZLA ASİST YAPAN: Manuel Fernandes (5)
EN FAZLA İSABETLİ PAS: Atiba Hutchinson (561)
EN FAZLA TOPLA BULUŞAN: Manuel Fernandes (882)
EN FAZLA GOL ATAN: Hugo Almeida (10)
EN FAZLA OFSAYTA DÜŞEN: Hugo Almeida (23)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA