Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Necip Uysal'dan stoper olmaz!

Futbolda sezon ortasında takımlarda oyun anlayışlarında ve oyuncu tercihlerinde değişikliler olabiliyor.
Dün akşamki maçta ilk önce iki takıma da bu gözle baktım. Ev sahibi Trabzon'dan başlarsak kadro tercihi olarak ilk yarıda sürekli kullandığı Henrique kenarda, Emre Güral ilk 11'deydi. Oyun anlayışında ise kendi sahasında bile dengeli başlayan bir Trabzonspor'un aksine rakibine deplasmanı hissettirmek isteyen bir oyun anlayışı vardı. Bu tempolu başlangıç ilk 15 dakikada oyunu Trabzon'un lehine 1-0'a getirdi.
Bu dakikadan sonra rakibi orta sahada karşılayan, kazandığı toplarla Yusuf ve Olcan'la çabuk atağa çıkan Trabzonspor'la, oyun 1-1'e gelinceye kadar orta sahada topa daha çok sahip olan ama dar alan becerilerinde yeterli olamadığı için bir türlü pozisyon üretemeyen bir Beşiktaş vardı. Tabii bu beraberlik Trabzon açısından en kritik an olan Malouda ile bulduğu pozisyonda maçı 2-0 getirip kaçı koparamadığı andı.

TAMAM DEMEK ÇOK ZOR

Beşiktaş'taki oyuncu seçimlerine baktığımızda ise, ikinci yarıya hazır olacağı söylenen Franco yedekte, onun yerine Necip stoperdi. Bunu Franco yönünden açıklamak oldukça zor. Ben Necip'ten bir stoper çıkacağına kesinlikle ihtimal vermediğimi söylemek istiyorum. Futbolcuların bireysel anlamda nasıl oynadıklarına gelince ise Beşiktaş'ı organize edecek olan Fernandes ve Oğuzhan'ın istenilen çizgiyi yakalayamaması, Almeida'nın golünü atmasına rağmen takımı öne taşıyamaması, Atiba'nın savunmada bire birlerdeki yetersizliği, Motta'nın ise devamlı pozisyon kaybetmesi Beşiktaş için ligin devamında soru işaretleriydi. Trabzon gibi bir deplasmanda 'bir puan tamamdır' diyebilirsiniz ama oyun ve ligin seyri açısından "tamamdır' demek çok zor.

MAÇIN ADAMI:
EMRE GÜRAL

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA