Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Şampiyonlar ligi bu kadroyla hayal

Şu anda Futbol Federasyonu'nda görev yapan Beşiktaş eski yöneticisi Mete Düren'in "Bilic'in kredisi geçen sezon bitti. Artık başarılı olması lazım" sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Doğal bir yorum. Beşiktaş gibi hedefleri olan bir takımda görev yapıyorsanız her sene hedef daha yukarısı olacaktır. Slaven Bilic için de bu böyle. Tabi Beşiktaş'ın şu anki bütçe ve kadro gerçekleri de ortada. Varılmak istenen nokta şampiyonluksa bu sadece teknik direktör Bilic'in işi değil. Oluşturulacak kadro bunda büyük oranda belirleyici olacak.
Beşiktaş bu kadroyla Şampiyonlar Ligi elemelerinde başarılı olup grup aşamasına katılabilir mi?
Mevcut kadronun iki ön eleme turunu geçip Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalması çok zor. Bunun için çok önemli futbol sürprizleri lazım. Açıkçası bu kadro ile Devler Ligi'ni hedefleyemezsiniz.
Ama daha o tarihe kadar az da olsa transfer anlamında süreleri var.

TRANSFERLER ÇOKTAN BELİRLENMİŞ OLMALIYDI

Yeni sezon için kampta olan Beşiktaş'ta transferde belirsizlik sürüyor.Sizce bu bir handikap mı?
Geçen sene farklı bir yapılanmaya giren Beşiktaş'ta, sportif direktörlük ve futbol komitesinin bir arada çalıştığı yapıda bu senenin transferlerinin çoktan belirlenmiş olması lazımdı. Şu ana kadar gerçekleşmemesinin sebebi seçememek mi yoksa maddi anlamda transferlere yetememek mi? Asıl bu sorunun cevabı önemli. Eğer önemli oyuncular alamıyorsanız doğru oyun ve futbolcuları bulmanız lazım. Bunun birçok örnekleri de var.

STADA KAVUŞMADAN ŞAMPİYONLUK ÇOK ZOR

Beşiktaş'ın iç saha maçlarını nerede oynayacağıyla ilgili dejavu yaşıyoruz. Geçen sezon başı da aynı durum gündemdeydi. Beşiktaş için en uygun yer neresi?
Beşiktaş herhalde yine Olimpiyat Stadı'nı kullanacaktır. Günümüzde artık kendi sahanız çok önemli. Beşiktaş, İnönü'ye kavuşmadan şampiyonluktan bahsetmenin açıkçası çok zor olacağını düşünüyorum. Eğer bir statta oynamak düşünülüyorsa kendi oyununu oluşturacağı bir sahaya da ihtiyacı var. Ama bu tabii ki Olimpiyat değil. Hiçbir rakibine deplasmanda olduğunu hissettiremeyeceği Olimpiyat, Beşiktaş için doğru tercih değil.

PRANDELLİ VE HANDİKAPLARI

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü İtalyan Cesare Prandelli için ne düşünüyorsunuz? Doğru tercih mi?
Prandelli futbol kamuoyunda çok bilinen bir hoca. Yalnız kağıt üstünde üç handikabı var. İlki 4 yıldır kulüp takımı çalıştırmamış olması. Bu durum sorun olabilir. İkincisi ilk defa yurtdışına çıkacak olması. Hem futbol hem de yaşam anlamında uyum sağlayıp sağlayamayacağı soru işareti. Üçüncüsü ise şu ana kadarki kariyerinde şampiyonluğa oynayan bir takım çalıştırmamış olması. Çünkü şampiyonluğa oynayan bir takımı yönetmek farklı stratejiler gerektirir. Bunları bir kenara koyarsak esas önemli olan Galatasaray'ı ne kadar kısa sürede tanıyıp takımı ele alacağıdır.
Belirleyici olan da bu olacaktır.

FAVORİM ALMANYA AMA KUPAYI ARJANTİN ALIR

Almanya-Brezilya ve Arjantin-Hollanda yarı final maçlarını değerlendirir misiniz?
Hollanda deyince kim aklımıza geliyor; Robben. Brezilya deyince kim geliyor, Neymar. Arjantin, Messi ama Almanya deyince hepsi! İşte bu favorinin kim olduğunu gösteren bir cevaptır.
Bu dörtlü, birbirine her türlü futbol sürprizini yapabilecek oyun ve oyuncu gücüne sahip takımlardır. Ben bu dört ülke içinde en iyi takımın Almanya olduğunu ama kupaya uzanacak takımın Arjantin olacağını düşünüyorum. Bunun nedeni de Lionel Messi.
Turnuvada şu ana kadar en çok kimleri beğendiniz?
Lionel Messi, Arjen Robben, James Rodriguez, Thomas Müller, Toni Kros, Mats Hummels ve Bryan Ruiz benim beğendiğim isimler.

SCOLARİ TAKIM OLARAK ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDA

Brezilya'da Neymar'ın, Arjantin'de Di Maria'nın sakatlıkları Güney Amerika temsilcilerini nasıl etkiler?
Arjantin açısından bakınca Messi takım için çok önemli bir isim. Sahada çok iyi anlaştığı oyun arkadaşı Di Maria'yı kaybetti. Bu yalnızlık bakalım onun performansını nasıl etkileyecek. Brezilya için ise Neymar'ın yerine konabilecek oyuncu yok. Scolari Neymar'sız etkili bir silah bulmak zorunda.
Onun yerine monte edeceği isimlerle Neymar'ın kıyaslanamayacağına göre de takım olarak çözüm bulmak zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA