Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Demek ki para önemli

Milli Takım cenazesi ortada... Sahip çıkan olmadı, akıl veren çok oldu. Hiddink'i getirenler, Abdullah Avcı'yı getirenler ortadan kayboldular. Futbol Federasyonları bu işi bilmeyen insanlardan kurulu oldukları için kamuoyunda sürekli tartışma var. Fazla uzatmayalım. Kulüpler
olursa fikrimi beyan ederim, gerisi onları ilgilendirir. Ama iş Milli Takım olunca sonuna kadar konuşur ve yazarım. Fatih Terim'in Milli Takım'a teknik direktör olmasını kesinlikle tasvip ediyorum. Milli takımları o ülkenin hocaları çalıştırmalı. Terim'in aldığı paraya da itirazım yok. Şimdi itirazlarım nelere onları yazacağım...
Fatih Terim buraya gelirken "Benim için para önemli değil. İş Milli Takım olunca para teferruattır" dedi. Ben aynı fikirde değilim. Terim de aynı fikirde değil ki gelir gelmez 'eski bir TFF çalışanı'na Hiddink'in aldığı parayı sordu. Hiç gerek yoktu, "Kardeşim Hiddink'e ne veriyorsanız ben de onu istiyorum" der kestirir atardı. Demek ki neymiş, para önemli. İkinci itirazım ise sözleşmenin süresine...
Futbol Federasyonu'nun ömrü 2015'e kadar. Diyelim ki şu andakiler gitti, ne olacak? Terim'in 5 yıllık kontratı var.
Bir de bonusu var +2. İşte bu olmuyor.
Sen gelebilecek bir federasyonun önünü kapatamazsın.
Fatih Terim mukavelesine
"Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'na gidemezsem bu mukavele geçersizdir" diye bir cümle yazdırdı mı acaba? Veya "Gidemezsem bana verilecek ücretten yüzde 40 indirim yapıyorum" diyebilir mi? Ondan sonra da Dünya Kupası var.
Onda da acaba aynı cümleleri mukaveleye yazabilirler mi?
Futbol Federasyonu'nda her şey gizli yapılıyor. Bunun için de kimse bazı şeyleri bilmiyor.
NOT:
Bu sayfadaki diğer bir parçada federasyondaki bu gizliliğin nelere bedel olduğunu okuyacaksınız.

***
Terim TFF'de eleman olmaz!

Arkadaşlar, benim bildiğim bu TFF, Fatih Terim'i istediği gibi yönlendiremez.
Benim tanıdığım Terim, bu TFF'yi elinde kukla gibi oynatır, istediği her şeyi yaptırır. Bunu bazen tatlılıkla yaptırır, bazen ters köşe yapar yaptırır, bazen de sert yapar yaptırır. Çok net söylüyorum bu TFF'yi Fatih Terim idare eder. Şimdi gelelim sadede... Türkiye Cumhuriyeti'nde yetkili ve tek söz sahibi olsam Fatih Terim'i Milli Takım Teknik Direktörü değil kesinlikle TFF başkanı yaparım. Terim yıllardır bu alemin içini, dalağını, ciğerini, safra kesesini iyi bilen biri. Futbolu da köküne kadar biliyor. Dikkat ederseniz Fatih Terim, G.Saray'da çalıştığı dönemlerde bazı maçlardan sonra hep şunları söylerdi: "Sezon sonu gelsin çok şey konuşacağım, çok şey anlatacağım" ama o sezon sonu hiç gelmedi.
Terim'in anlatacağım dediği şudur: "Ben TFF'nin nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Kurullarını, hakemlerini, hepsini biliyorum. Bir söylersem..." Yani abanın altından sopayı gösterdi. Şimdi Terim, Futbol Federasyonu'nda görevli. Bence Terim artık gizli TFF başkanıdır.
Yaşayacağız ve göreceğiz.
TFF Başkanı maaş almıyor. Fatih Terim "Ben bunu parayla yaparım" derse de yüzde yüz haklıdır. Belli bir bütçe de TFF başkanına ayrılır. Kimsenin de sesi çıkmaz. Sen TFF başkanı olarak zaten yardımcına tonla para ödüyorsun. Ona ödemezsiniz de Terim'e verirsiniz. Ama diyeceksiniz ki "Terim o paraya oraya gelir mi?" Bence gelir. İş Milli Takım ve federasyon olunca "Gerisi teferruattır" der muhakkak!
NOT: Fatih Terim hiçbir zaman TFF'de eleman olmaz!
***
Daha ilk günden ofsayta düştüler

Terim imza töreninden sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e dönerek "Hanım yurtdışında. Ona da büyük sürpriz olacak" dedi. Demirerön de Terim'e "Evet öyle olacak. Zaten bizden yana çok bastırdı" ifadesini kullandı. Daha birinci günden ikisi de ofsayta düşüyor. Bu ofsayta bayrak kaldırmayacak yardımcı hakem en az 6-7 hafta maç alamaz!
***
Hiçbir şey gizli kalmaz

Futbol Federasyonu'nda Cengiz Zülfikaroğlu olayı çabuk çözdü. TFF'de çok vıdı vıdı ve dedikodu olur, hiçbir şey gizli kalmaz.
Bilgisayar denen bir alet icat edildi. Bu bilgisayara her şeyi verirsiniz bunlar orada saklanır. Peki TFF yönetim kurulundakilerin bu bilgisayara bakma yetkisi var mıdır?
Tahmin ediyorum ki yoktur!..
Peki o zaman bunun başındaki insan çok önemli.
Aybars Canbay Bey. Bu arkadaşımız bu kadar bilgiye vakıf olduğuna göre herhalde güzel de bir maaş alıyordur. TFF'de bu arkadaşın sevgili eşi Elif Canbay da görevli. Bu hanımefendi de Pazarlama Grup Danışmanı'yken bir anda büyük bir zamla Pazarlama Müdürü oluyor. İşin daha da enteresan tarafı Mercedes TFF'ye araba veriyor. Çok üst düzey kimse bu Mercedes'lere binemiyor ama bu beyefendi ve eşine Mercedes tahsis ediliyor. Zannediyorum bu çift diğer arabalara binerse saçları kepek olacak. Sayın Zülfikaroğlu; aman bu çifte iyi bak. Allah muhafaza, yarın bir gün hastalanırlar falan sonra TFF'nin bilgisayarı mahvolur ve kimse işin içinden çıkamaz.

YARIN:

Türkiye'deki döneri beğenmeyen Bilic'i İstanbul'da gezdirebilirim...

Demek ki Milli Takım muhallebi yese bile dişi kırılacakmış...

Fevzi direksiyonu, gazı, freni tamamen hatuna bırakmış...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA