Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Konya'nın golü ofsayt F.Bahçe'ninki değil

Torku Konya'nın golü kesin ofsayt. İlk pozisyonda Gekas topla buluştuğunda ofsayt. Sonra top iki defa yön değiştiriyor, üçüncüde gol oluyor. Burada hakemin günahı yok, yardımcının var. Çünkü yardımcının durduğu yer yanlış. Yardımcı hakem F.Bahçe'nin en gerideki defans oyuncusunun hizasında duracağına Konyalı hücum oyuncusunun hizasında duruyor. Ondan pozisyonu kaçırdı. F.Bahçe'nin attığı golde Alves kafayı vurduğunda Sow ofsayt pozisyonunda. Topa hareketleniyor, vurmaya gidiyor ama vuramıyor. Burada pozisyonun içine girip defansı ve kaleciyi rahatsız ediyor mu ona bakmak lazım. Bence etmiyor, kaleci topa uçuyor, çelemiyor. Yani Moussa Sow'un pozisyonu ofsayt ama gol kararı doğru.

EMRE KIRMIZI GÖRMELİYDİ
Bence hakem eğilmedi, dik durmaya çalıştı. Bir tane pozisyon var, Emre'yi atması gerekirdi. 82. dakikada Emre klasik hareketlerinden birini yaptı, rakibinin kaval kemiğine kasıtlı bastı. Hakemin gösterdiği kart sarı. Hakem şu yorumu yapmalı "Niye sarı?" demeli. Ya gösterme, "Ben kartlık bir pozisyon görmedim" de, tamam. Ya da bu pozisyona sarı veriyorsan bu sarı kart o suyu kaldırmaz. Kırmızı olmalı. İlk yarı biterken Emenike penaltı istiyor. Öyle penaltı olmaz.

90 DAKİKA SALDIRDI 3 PUANI KAZANDI
Ligin ilk yarısındaki iki takımın futboluna bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre, "Bu F.Bahçe rahat kazanır. Maç kolay geçecek" diye düşündüm. Hiç de öyle olmadı. Öncelikle F.Bahçeli futbolcular biraz rahatlamışlar. En büyük rakipleri G.Saray bir gün önce G.Antep'te iki puan bırakınca "Bu iş bitti" diye düşünmüşler belli. Konya iyi mücadele etti ama maçı kazanacak, puanı alacak hamleleri yapmadı.

KALİTELİ OYUNCU FARKI
Top kullanırken mücadelenin hakkını veremediler.
Bu tip kaliteli takımlara karşı topa sahip olacaksın, maça asılacaksın, pas yapacaksın, rakibi yoracaksın. Konyaspor tam tersini yaptı. Kendileri yoruldu. Vurdukları her salla pati şut, tenis topunun duvara vurması gibi geri döndü. Bunlar da kendi kalelerinde tehlike yarattı. Özellikle ikinci yarı fazla hücuma da çıkamadılar. Bir takımın hücum oyuncuları ileride top tutup defansı dinlendiremezse bir yerde hata yapılır. Yani lastik patlar. Nitekim dün akşam da öyle oldu.
F.Bahçe için dün gece söyleyeceğimiz en önemli fark maçı 90 dakika bırakmamaları. Çok mücadele ettiler. Kaliteli oyunculara sahip olmalarının avantajıyla yakaladıkları pozisyonlardan ikisini gole çevirerek kazanmayı başardılar. F.Bahçe maçı kazandı, en yakın rakibi G.Saray ile puan farkını 10'a çıkardı. Ancak şunun altını çizmek gerek. Bu F.Bahçe Avrupa'nın biraz iyi takımıyla karşı karşıya kalsa iş yapamaz.
G.Saray ile F.Bahçe'nin en büyük farkları F.Bahçe 90 dakika mücadeleyi bırakmıyor, galibiyet için savaşıyor. G.Saray'da ise böyle bir mücadele, maçı kazanma isteği yok. Puan farkının nedeni de bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA