Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Almeida'nın fendi Civelli'yi yendi

BEŞİKTAŞ-BURSASPOR

Civelli'nin
Ersan'a yaptığı aldatmalı pozisyondan sonra çizgi hakemi, maçın hakemini yanıltıp kırmızı göstertince ipler koptu. İki takım futbol oynamaktan ziyade birbirlerini kovalamaya başladılar. Bu dakikadan sonra hakem bütün takdir haklarını Beşiktaş'tan yana kullandı. Ve öyle bir nokta geldi ki bu sefer Almeida, Civelli'yi punduna getirip bir faul yaptı. Civelli daha ne olduğunu anlamadan, hakeme elimi, kolumu kaldırayım derken Almeida gitti golü yapıverdi. Yani Almeida'nın fendi Civelli'yi yendi. Ne demişler, ava giden avlanır. Bizde atasözleri güzel ve doğrudur.
Maç 11'e 11 iken güzel ve kontrollü gidiyordu. İkinci yarı ne olacağı belli değildi. İki taraf da birbirini ölçüp biçerek hareket ediyordu. Bursaspor, G.Saray maçından ders almış ki o maçtaki hataları yapmadılar. Beşiktaş'ın akın yollarını kapattılar. Gökhan Töre, Beşiktaş'a geldiği günden beri belki de en faydalı maçını oynadı. Ona Ersan da yardım etti ama ne olursa olsun rakibine o hareketi yapma. Tamam elinle itiyorsun, belki ikaz edilir, belki sarı kart gösterilir. Ama bir tane balta çizgi hakemine rastlayıverirsin seni doğrayıverir. Dün olduğu gibi.
Bursaspor ruhunu kaybetmiş bir takım.
Herkes kendini gösterme çabasında, takım oyunu yok. Seneye Daum kalırsa herhalde bayağı bir değişiklik yapar. Maç başladığında Beşiktaş baskılıydı, Bursa'yı döndürmüyordu ama iki tehlikeyi Bursa yakaladı.
Bunların hepsi maç normal oynanırken olan görüntüler. Ama ondan sonra olay maçlıktan çıktı. Hakemler için en tehlikeli şey adaletin yanlış dağıtılması. Adaleti yanlış dağıtırsanız bu sefer futbolcular birbirlerine adalet dağıtmaya başlarlar. Aynen dün olduğu gibi. Böyle olursa da ortada ne adalet kalır ne de adliye.
NOT:
Beşiktaş maçtan önce bir saat sahada ısındı ama maçta en fazla ayağı kayan oyuncular Beşiktaşlılardı. Demek ki Beşiktaş'ta malzemeci dersini iyi çalışmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA