Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

2 farklı öne geçmek yetmez

G.Saray ilk yarı mücadele ediyor... Pardon etmiyor... Futbolcular şu mesajı vermek istiyorlar: 'Biz bu Mancini'yi istemiyoruz.' Takım kötü oynayabilir, kabul. Ama bir takımın kötü mücadele etmeye hakkı yoktur. İkinci yarı sarı-kırmızılılar biraz mücadele etmeye başladılar.
Ama buradaki en önemli ayrıntı Gosso'nun çıkmasıyla G.Birliği'nin orta alanının çökmesiydi
. İstanbul'da büyüklerden puan alacaksan en az 2 farklı öne geçeceksin. Bu yeter mi? Yetmez. Futbol topunu karşı yarı sahada tutacaksın.
Maçı orada oynayacaksın. Rakip topu senin sahana getirene kadar sen önlemlerini alacak, iyi savunma yapacaksın. 2-0'dan sonra Gençlerbirliği bunu yapamadı, maçı da bıraktı. Maçları fanatik seyrederseniz yakalayamazsınız. Her şey sizin lehinize gözükür. At gözlüğüyle bakarsanız böyle görürsünüz. G.Saray-G.Birliği maçında Türkiye'de futbolu bilenlerden yanıma 4 kişiyi alayım.
90 dakika boyunca Melo'nun yaptıklarını oynatayım. Ondan sonra da sorayım: Bu Melo 90 dakikayı nasıl bitirir? Aynı cümleleri araya karbon kağıdı koyarak Fenerbahçeli Alves için de söylerim. Bu iki futbolcu 90'ar dakikaları Türkiye'de nasıl bitirirler? Sadece Melo mu? Melo genelde zaten böyle oynuyor.
Kart görmediği için de aynen devam ediyor.
Ama dün akşam mesela Selçuk, mesela Yekta her an atılabilirdi. Hakem Halis Özkahya özellikle ikinci yarıda ikili mücadelelerde hep Galatasaray'a prim verdi. Sarı-kırmızılı takımın yollarını açtı...

Hakem Özkahya özellikle ikinci yarıda ikili mücadelelerde hep G.Saray'a prim verdi.

Kasımpaşa böyle oynarsa...

Dün gece Beşiktaş maçı bir alemdi. Bakınız hiç kimse hikaye anlatmasın.
Dün Beşiktaşlı iki futbolcu, oyuncu değiştirilmesi için sahayı terk etmediler.
Sakatlandıkları için mecburi çıkarıldılar. Siyah-beyazlılarda alışılmış görüntü bu. Antrenmanlarda ve maçlarda bu görüntüler sık sık tekrarlanıyor. Bunun sorumlusu teknik heyettir. Ama teknik heyet şunu söyleyebilir: 'Kardeşim biz sahaya bakarız.
Sahanın dışına başka görevliler baksın.'
Bilic de bunu söyleyebilir. Çünkü adam Türkiye'yi tanımıyor. Onda da haklı. Beşiktaş'ta otoritenin olmadığı kesin. Böyle olunca gol de yersin, kurşun da yersin. Hani biraz daha ileri gitseler kulübe bomba falan koyacaklar.
İki maçta da kalite yok. Ama Şampiyonlar Ligi'ne kim gidecek? Yani parayı kim götürecek. Onun heyecanı var. Dün gece G.Saray direkten döndü. Kasımpaşa da sakın ben büyük takımım falan demesin.
Söylemekle büyük olunmuyor.

Bu Beşiktaş'a karşı böyle futbol oynarsan hikayesin. Hiçbir şey yapmasan bir hafta evvelki Sivas maçından kopya çeksen daha başarılı olurdun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA