Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Drogba girene kadar...

Fatih Terim'in "Aslolan olan Galatasaray" yorumundan yola çıkarsak sahadaki kadro eldeki mevcutlara göre Galatasaray'ı taşıyacak oyunculardan kurulu olmalıdır. Drogba oyuna girinceye kadar tam 65 dakika boyunca Galatasaray, sekiz milyon dolarlık Akhisar karşısında pozisyon üretemeyen ama Gekas'a iki net gollük pozisyon veren dengesiz, uyumsuz üretemeye bir görüntüye sahipti.
Terim'in Umut-Burak çift forvetli sistemi kapanan Akhisar'a karşı işlemedi. Sneijder; Burak ve Umut'la pas alış verişi yapamayınca etkisiz kaldı. Hamit destekli Sabri sağdan defalarca hücuma çıktı ama ayağındaki topları isabetli paslara çeviremedi. Galatasaray sol tarafı hiç kullanmadı, Riera da hücuma katıldıktan sonra geriye dönmekte zorlandı. Umut ve Burak'a atılan yüksek topları boylu poslu Çağdaş-Sonko ikilisi çok kolay püskürttü. Sneijder, Sabri ve zaman zaman Hamit'in yaptığı ortalarda ve Selçuk'un kullandığı duran toplarda Umut-
Burak ikilisi ön ve arka direk paylaşımı yapmadıklarından, birbirlerine yapıştıklarından dolayı pozisyona giremedi.
Drogba'nın oyuna girdikten topu çabuk oynama isteği önce Sneijder'i havaya soktu
sonra da Hamit, Selçuk, Burak, Amrabat gibi oyuncular ayağa isabetli pas yaparken hızlı oyuna da ayak uydurdular.
Drogba'nın attığı golde Sneijder'le yaptığı hızlı paslaşmanın payı büyüktü.
Ancak Burak'ın ortasına Sonko'nun sırtından Drogba'nın yaptığı kafa vuruşu da muhteşemdi. Drogba iki dakika içinde maçın kaderini değiştirdi. Burak'a attırdığı gol öncesi hızlanışı ve kaleci Oğuz üzerine gelmesine rağmen ayağını cesaretle sokup topu çalması büyük alkış aldı. Çünkü bu tür pozisyonlarda çok futbolcu "Ayağım kırılır" korkusuyla hamle bile yapmaz.
Fatih Hoca keşke Sneijder'i oyundan almasaydı.
Çünkü Hollandalı yıldız Drogba ile tam uyumu yakalamış ve keyif almaya başlamıştı.
Galatasaray Drogba ve Sneijder'i alarak iki tane oyun lideri kazandı. Bu ikili elleriyle G.Saray pas yaparak hücuma çıkarken arkadaşlarını "Şuraya oyna, buraya oyna" şeklinde yönlendiriyorlar. Bu takıma Melo girdiğinde Galatasaray hem topa daha çok hükmeder hem de çok pozisyon üretir ve istenen keyfi verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA