Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Aşırı coşku ve dikkatsizlik

Frank Rijkaard, Türk futbolunu analiz ederken bakın ne güzel söylemiş: "Yürekten oynayan oyuncu sayınız çok. Ama bazen aklı devre dışı bırakıyorlar. Takım oyununda asıl olan dengeli olabilmektir. Pozisyon almayı, soğukkanlılığı kaybetmemek gerekir. Aşırı coşku akıl tutulması yaşatıp dikkati de kontrolü de kaybettiriyor." Milli Takım, en iyi maçlarından birini Macaristan'a karşı oynadı. Coşkumuz, kazanma isteğimiz, mücadele gücümüz mükemmeldi. Disiplinliydik. Final maçı ruhuyla sahadaydık, oyunu yüksek tempoda tuttuk. Hücuma gerektiğinde çok adamla katıldık, kompakt anlayış içinde savunmaya da çabuk döndük. Macarlar'a Onur'un kurtarışıyla başlayıp direkle sonuçlanan duran toptan pozisyon verdik. Top rakibe geçtiğinde önde bastık. Kaptığımız topları ayağa isabetli oynadık, kanatlardan etkili geldik. Özellikle ilk yarının son 15 dakikasında adeta kalelerine hapsettiğimiz Macarlar'a karşı 4 tane net pozisyon bulduk. Burak'la iki kez, Alper'le de bir kez net gol olabilecek pozisyonları, vuruş konusunda yaşadığımız kararsızlık nedeniyle harcadık. Nuri'ye yapılan hareket penaltı, Sırp hakem Mazic nedense süzemedi.

KENARDAN UYARMADILAR

Coşkumuzu ikinci yarıya taşıdık. Burak kaçırdığı iki gol sonrasında Arda'nın arka direğe kestiği topu kafayla kalecinin bacak arasından ağlara bırakırken etkili ve baskılı oyunumuzun karşılığını özlediğimiz golle aldık. Akıllı, sabırlı ve dikkatli oynamamız gerektiği ortamda coşkunun seline kapıldık. Oysa tempoyu düşürüp, topun bizde kalmasını sağlayabilirdik. Kenar yönetimini "Sakin olun. Topa basın" gibi uyarılar yaparken görmedik. Orta alana mücadele ve dinamizm kazandıran Alper tercihi doğruydu ama takım oynarken Hamit'i almak gereksizdi. Çünkü Alper yardım adına savunmanın içine giriyordu. Macarlar'ın uzun taç atışında anlık dikkatsizlik ve doğru pozisyon alamamak sonucu bedeli ağır bir gol yedik. Tek vuruşu düşünmeyen Semih de golde hatalıydı. Yazık oldu; iyi ve üstün oynadığımız çok pozisyon ürettiğimiz maçı elimizden kaçırdık. Bir gerçek var ki; Abdullah Avcı grup maçlarına bu kadroyla oynasaydı puan tablosunu böyle olmazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA