Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Arena'nın zemini yenilenmeli!..

Galatasaray'ın geçen sezon hem Avrupa hem de lig maçlarında başını ağrıtan en büyük sıkıntı TT Arena'nın kötü zeminiydi. Zeminin yarattığı zorlu koşullar Galatasaraylı oyuncuların pas yapma kalitelerine darbe vurduğu gibi takım uyumuna da zarar verdi. Rakip kalede yakalanan gol olabilecek pozisyonlar zeminin yarattığı olumsuzluklar nedeniyle birçok oyuncunun son vuruşlarını baltaladı. Galatasaray bu sıkıntıyı yeni sezonda da yaşayacak gibi görünüyor. Nasıl mı? FIFA U-20 Dünya Kupası'nda en çok maç TT Arena'da oynandı. Tümünü canlı olarak izledim. 21 Haziran ile 27 Haziran arasında iki maç üst üste olmak üzere toplam 6 grup maçı yapıldı. 2 Temmuz ile 7 Temmuz'da iki maç üstü üste olmak üzere toplam 4 maç oynandı. 13 Temmuz'daki 120 dakikalık Fransa-Uruguay final maçı öncesi Gana ile Irak üçüncülük maçı yaptı. Turnuva boyunca TT Arena'nın zemini 23 günde toplam 11 maç yaşadı. Final günü TT Arena'nın zeminini görünce dehşete düştüm çünkü görüntü 'köy stadı'ndan beterdi.

23 GÜNDE 11 MAÇ OYNANDI
Zeminin bakıma alınacağı ve ligde kadar onarılacağı söyleniyor. Galatasaray yönetimi zemini onarmalı mı yoksa çimleri değiştirmeli mi? Vereceğim bilgilerin Galatasaray yönetimine ve özellikle Fatih Hoca'ya yol haritası olacağını düşünüyorum. Galatasaray 2012- 13 sezonuna startı 20 Ağustos'ta TT Arena'da Kasımpaşa maçıyla verdi. İlk yarının son maçını da 16 Aralık'ta Fenerbahçe maçıyla tamamladı. 118 günü bulan ilk yarı maç trafiğinde iki Türkiye Kupası, üç Şampiyonlar Ligi, 8 de lig maçı oynandı. Eğer 8 Ağustos'taki Fiorentina ile yapılan özel maçı da eklersek Galatasaray 122 günde 14 maç yaptı. Galatasaray 8.7 günde bir maç oynamış oluyor. Güneş alma problemi olan TT Arena'nın Galatasaray'a neler çektirdiğini ilk yarı boyunca herkes gördü ve dert yandı.
23 günde 11 maça sahne olan ve zemini tükenen TT Arena'nın çimleri onarılmalı mı, yoksa değiştirilmeli mi? Korkulu rüya görmektense çimleri yenilemek en doğru yoldur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA