Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yabancı sıkıntısı

Fatih Terim futbolcularına karşı samimi ve dürüst davranır. Her oyuncuya eşit sevgiyle yaklaşır. Formayı dağıtırken adaletli olur. Takım içinde rekabet ışığını hep yanık tutar. Hata yapmakta ısrar edenlerde ısrar etmez. Galatasaray iki yıl üst üste şampiyon olurken Terim adaletli davranış tavrından hiç taviz vermedi. Yine üç kulvarda oynayacak Galatasaray'da rekabet daha güçlü olacak gibi görünüyor. Çünkü yabancı sınırının TFF'nin anlamsız kararıyla 6-0-4'te kalması büyük takımları ekonomik açıdan ciddi sıkıntıya sokacak. Terim daralan yabancı kontenjanı nedeniyle kadro kurarken yerli oyuncuları hazır hale getirmeye özen gösteriyor. Yerliler bu fırsatı iyi kullanmalı. Malaga maçının ilk ve ikinci yarı başlangıçlarında G.Saray'da 5 yabancı 6 yerli oyuncu vardı.
Drogba-Sneijder-Selçuk ve Hamit'li ilk yarıdaki kadro oyun kalitesi, takım uyumu, pozisyon üretme zenginliği ve oyun hakimiyeti Galatasaray adına pozitifti. Gökhan Zan hariç yerliler vasat oynarken, yabancılar daha hazır göründü. Sneijder ve Drogba'nın attığı iki gol ve pozisyonların hazırlanışı mükemmeldi. 50 metre depar atan Danny'nin koşu yoluna Drogba'nın bıraktığı pasta topun şiddeti ustacaydı. Drogba'nın kafayla attığı golün ortasını Riera bakarak ve görerek tam adrese kesti.

TERİM'İN BAŞINI NE AĞRITACAK?
İkinci yarı Terim'in, "Herkesi göreyim" anlayışıyla yaptığı değişikler Galatasaray'ın teknik kapasitesini düşürürken oyun kalitesini ve ritmini olumsuz etkiledi. Yenilen gollerde Dany'nin ciddi pozisyon hataları vardı. Sneijder, "Beni izleyin" kalitesi ve çalışkanlığındaydı. Takımın ağabeyi Drogba yaşıyla, yaşadıklarıyla ve yaptıklarıyla arkadaşlarına örnek olmaya devam ediyor. Melo'nun katılımıyla Selçuk'un verimi artacaktır. Kazım ve Yekta Terim'in elini güçlendirecektir. Terim'in baş ağrısı tribüne göndereceği isimler olacak.
Not: 35 derecede sıcakta, yüzde 85 nem oranında ve mübarek Ramazan gecesinde Atatürk Stadı'na koşan futbolseverlerin bu sevgisi G.Saray'a duyduklarını özlemin ve sevginin göstergesiydi. Süper Lig'e hasret çeken İzmir tam bir futbol şehri olduğunu yine kanıtladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA