Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hızlı oyuncu şart

Hazırlık kampı sonrası lig arefesinde Avrupa'nın güçlü takımlarıyla maç oynamayı doğru buluyorum. Fatih Terim üçüncü yılında da Galatasaray'ı güçlü takımlar karşısında analiz etmekten vazgeçmiyor.
Hatta Fatih Hoca, Napoli maçına "Devler Ligi" gözüyle bakıp sahaya 8 yabancılı bir Galatasaray sürdü.
Geçen sezon bile bu uygulamayı yapmayan Fatih Hoca, markalı yabancı yıldızların markalı yerli yıldızlarla uyumlarını ve birlikte neler yapabileceklerini gördü. İlk 45'teki Galatasaray vasatı aşamadı.
İşte nedenleri:
1-Napoli orta alanı ve savunmayı kalabalık tutup geriden etkili hızlı hücumlar yaptı. Galatasaray hücumda çoğaldığında savunmada zafiyet yaşadı. Savunmada kalabalık olduğunda hücumda hem çoğalamadı hem de hızlı atak yapamadı.
2- Rakip savunma arkasına koşu yapma özelliği olan Burak bu şansı bulamadı, kalabalık Napoli savunmasını aşamadı, önde duvar olamadı, top tutamadı.
3-Drogba, Burak ile oynadığında orta alana sık geliyor, yoruluyor ve verimi düşüyor. Napoli anlayışındaki takımlara karşı Drogba rakip savunma arasında güçlü fiziğiyle duvar olur ve top tutar. İkinci yarı Drogba tek forvet olunca G.Saray hücumda etkili oldu. Fatih Hoca Drogba'yı daha ekonomik kullanmalı.
Ayrıca Sneijder forvet arkasında oynadığında topa daha çok hakim oluyor.
4-İlk yarıdaki Galatasaray topu ayağa oynamada başarılıydı. Ancak kanatlardan etkili hızlı ataklar yapamadı. Hamit ağır kaldı, Eboue ileri hiç çıkmadı. Galatasaray'ı rakip sahaya hızlı taşıyacak oyunculara ihtiyaç var. Ambarat girince sorun çözüldü. Galatasaray "Hızlı hücum"u Ambarat'la bulup Napoli'ye golü attı.
5-Dany hızlı ama pozisyon alma konusunda oyunda dalıp rakibi unutuyor.
Pandev'in ve Zuniga'nın golleri Dany'nin doğru pozisyon alamamasının ürünü...
Dany ile uyum sorunu yaşayan Chedjou'yu bir de Semih'le görmek gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA