Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Psikolojik üstünlük sürüyor

G.Saray ve F.Bahçe, oyuna hata yapmamak adına kontrollü başlayınca ilk yarıda temposu düşük bir mücadele izledik. Emirates Cup'ta Arsenal ile oynanan final maçının ikinci yarısında Amrabat, Drogba ve Sneijder üçlüsü ile etkili olunması ve kupanın alınması üzerine Fatih Hoca, Chedjou'yu tribüne gönderip, altıncı yabancı olarak Amrabat'ı tercih etti.
Salzburg maçında Fenerbahçe, Mehmet Topuz ve Kadlec'in mevkisinden rakibine çok pozisyon vermişti. Terim de Amrabat'ı Topuz'un bölgesinden etkili ataklar yapması ve Galatasaray'ı öne doğru hızlı çıkarması için tercih etti. Ancak Fenerbahçe, alan savunması yaparak ve önde topla buluşan Terim'in öğrencilerine baskı yaparak Galatasaray'ın etkili olmasını engelledi. Emre ile Baroni, orta alanı başarılı kontrol etti ve nöbetleşe yaptıkları baskıyla Selçuk'un oyun kurmasına izin vermedi. Galatasaray, ayağa pas yapma konusunda yeterince hücumda başarılı olamadı ve çoğalamadı. Ancak Mehmet Topuz'un bölgesinden geliştirdiği ataklarda Drogba ve Amrabat'la iki net gol pozisyonunu kullanamadı. F.Bahçe de Sow ile iki net pozisyon yarattı.

Bruno Alves atılınca...
Hazırlık maçlarında bir devre yürüyen, ikinci devre enerjisini sahaya yansıtan Galatasaray, Fenerbahçe karşısında ikinci yarıda baskılı, etkili oynadı ve bol bol pozisyon üretti.
Özellikle Alves'in atılmasından sonra oyun hakimiyetini eline geçiren Galatasaray, Drogba, Sneijder, Selçuk ve Hamit ile çok net pozisyonları gole çeviremedi. Terim'in uzatma öncesi Umut ve Erman'ı sahaya sürmesi Galatasaray'ın fizik gücünü de arttırdı. Maç boyu Bruno Alves ve Bekir ile boğuşan ancak Sneijder ve Amrabat'tan beklediği ortaları bulamayan Drogba'nın dilinden anlayan Hakan Balta oldu. G.Saray, Drogba'nın mükemmel ön direk kafa golüyle Emirates'ten sonra Süper Kupa'yı da üst üste ikinci kez ezeli rakibine karşı kazandı. Bu maçı kazanmak Galatasaray'ın iki yıldır Fenerbahçe'ye karşı kazandığı psikolojik üstünlüğü sürdürmesi anlamında önemliydi. Defansın göbeğinde iki yerli olarak oynayan Semih ve Gökhan hatasız oynadı. Ama gecenin yıldızları kalecilerdi. Mert, maç boyu Fenerbahçe'nin en çok sivrilen oyuncusu oldu. Uzatmanın ikinci devresinde devleşen Muslera ise kupanın mimarları arasına adını yazdırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA