Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Drogba ve sonrası

Fatih Terim, Galatasaray'ın takım ayarının bozulmaması adına kadroyu zorunlu olmadıkça bozmuyor. Bu tercih hem iyi hem riskli. Birlikte oynama alışkanlığını ve ezbere pas alışkanlığını kazanan oyuncuların sahadaki verimi artar. Ancak bu verimliliğin kalıcı olması için kulübenin de rekabeti körüklemesi gerekir. Rekabet olmazsa değişmeyen takımla ligi, kupayı ve Avrupa'yı birlikte götürmek zorlaşır. Neden mi? Devamlı oynayanlar 'akıl tutulması' ya da 'Rehavet' yaşayabilir. Tribünde oturan özellikle yabancı oyuncular maç ritmini kaybedip zihinsel olarak hantallaşır. Bu yüzden yabancı yasağını düşünürsek Terim, rakip takımların Galatasaray'la ilgili ezberini bozacak planlar ve hamleler yapabilir.
Bursa'da ilk yarı fauller yüzünden kaliteli bir maç izleyemedik. İlk 25 dakikada 14, toplamda karşılıklı 18 faul yapıldı. Bursa, Galatasaray'ın pas kalitesini durdurmak için sahasında rakibi kalabalık karşılayıp, kanatlardan hızlı çıkarak gol bulmaya çalıştı. Bursa'yı böyle tedbirli oynamaya Galatasaray'ın kadrosundaki şöhretli isimlerin, enine, dikine çabuk pas yapmalarının ittiğini gördük. Galatasaray tempoyu yükseltmemeye özen gösterirken hem sakin kalmaya hem de topun hakimi olmaya çalıştı. Savunma ve orta alan birbirine uzak oynadığından pas kalitesi güçlü ataklara dönüşemedi. Gol için tek plan Burak'ın Bursa defansı arkasına yapacağı hızlı koşulardı. Burak çok fırsat kaçırdı ama sonunda Hamit'in akıllı pasında çabuk dönüp golü attı.

SKORU KORUMA TELAŞI
İki yıldır gol kralı olan Burak'ın kaçırdığı pozisyondan sonra kafaca "Nasıl kaçırdım?" psikozundan sıyrılması gerekiyor. Çünkü bu olumsuzluk Burak'ın pozisyonları takip etmesini engelliyor. Galatasaray, ikinci yarı skoru koruma düşüncesiyle yaslanarak başlayınca Bursa'nın hücum yapma iştahını arttırdı. Futbolda 'kazanan takım bozulmaz' felsefesi önemlidir. Terim'in Drogba'yı oyundan alması şaşırtıcıydı. Bu hamle, Bursa defansını rahatlatıp, ataklara destek vermesini sağladı. Drogba-Emre Çolak değişikliği Galatasaray'ın Drogba ile rakip üzerinde kurduğu korkunun kaybolmasına yol açarken, takımın boy standardını da düşürdü. Yenilen golde eğer Drogba olsaydı, atılan kornerde savunmaya yardıma gelecek, o pozisyon da gerçekleşmeyecekti. Galatasaray, Bursa'da eline geçirdiği kazanma şansını Drogba'nın çıkışı ile kaybetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA