Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Üç temel sorun

Galatasaray geçen sezon da deplasmanda Bursa ve Eskişehir'i yenememişti.
Ancak Eskişehir'de geçen sezon pozisyona bile girememişti. Bu pencereden bakıp kaçırılan net 4 pozisyona karşılık alınan bir puana "Başarı!" kılıfını takabilirsiniz. Ancak görünen köy öyle demiyor. Galatasaray'ın 3 tane temel sorunu var..
1- Galatasaraylı oyuncuların fizik gücü yeterli değil. Bu yüzden tempolu ve çabuk oynayamıyorlar.
İlk 30 dakikada tempodan uzak Eskişehir oyunu sahasında kabul ettiği için Galatasaray topa daha çok hükmetti.
Eskişehir tempo yaptığında Galatasaray'ın üzerine kolay ve hızlı geldi. Özellikle asıl yeri sağ bek olan ama Dede'nin yokluğunda sol bek oynayan Tarık Çamdal, sol tarafı hallaç pamuğu gibi atarken müthiş enerjisi ve inatçılığıyla Eboue, Selçuk hatta Melo'nun sinir katsayısını yükseltti.
2- Galatasaraylı oyuncuların takım savunmasında disiplin adına ciddi sorun var. Yardımlaşma yeterli değil. Drogba, Sneijder ve Burak sadece rakip korner kullanırken geriye yardıma geliyorlar. Hücumdan geriye dönüşler çabuk olmadığından Galatasaray savunması ve orta alanı ciddi yıpranıyor.
3- Galatasaray hala kanatlara çözüm üretemiyor. TT Arena'da sorun yok ama deplasmanda Sneijder-Burak-Drogba üçlüsü birlikte oynadıklarında birbirlerini tamamlamıyor ve lüks oluyor. İkinci yarı Sabri-Amrabat kenarlara yerleşince Eskişehir'in aklı karıştı, Drogba ve Sneijder üzerlerindeki baskında kurtuldu.
Hücum girişimlerine kanatlar da katılınca Selçuk ve Melo da gol için öne çıktı.
Galatasaray Drogba-Sneijder ve Melo ile net gol pozisyonları buldu. Özetle Galatasaray deplasmanlarda "Tek forvet" anlayışından vazgeçmemeli. Sneijder forvet arkası oynadığında oyunda kaybolmuyor daha etkili oluyor.

***
Fatih Hoca'nın ilk yarıda Selçuk'tan Hamit, Engin'den Selçuk yaratmak fikri şaşırtırken bu tercih Galatasaray'ın orta alanının verimli olmasını da engelledi.
Selçuk sağ önde ilk 45'te oyuna "Turist" kaldı. Burak 8. dakikada kaçırdığı golden sonra oyunda yoktu. Hazırlık maçlarını 8 yabancıyla oynayan Terim ilk kez oyuna 5 yabancıyla başladı. Amrabat keşke takım diriyken oyuna kafadan başlasaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA