Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İmparator farkı

Fatih Terim'in odasındaki panoda şu yazar: "Birşeyi kazanmak için bazı şeyleri kaybetmelisin. Unutma; kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.."
Terim, Milli Takım'ın başına geçtiği ilk günden itibaren oyuncularını bu felsefeyle yoğurdu. Hata yapmaktan ve yenilmekten korkmamalarını zihinlerine yerleştirmeye çalıştı. Oyunculara kalitelerinin ve kapasitelerinin neleri yapabileceklerini hatırlattı. En önemlisi oyuncuların kalplerine hitap ederek özgüvenlerini geri getirdi, kazanma duygularını harekete geçirdi.
Romanya'ya karşı maç boyu gerçekçi ve dikkatli bir oyun sergiledik. Aklımızla; sabrımızla oynadık. Rumenler'in bizi üzerlerine çekip, hızlı kontratak tuzağına düşmedik.
Yardımlaşmayı üst düzeyde yaptık.
İlk 15 dakika Rumenler'in baskısı vardı ama Burak'la gole çok yaklaştık.
Topa daha çok sahip olmaya başladığımızdan itibaren orta alanda ayağa isabetli paslar yaptık. Caner'in mükemmel ortasında Burak'la golü bulduk, moralimizi yükseltik oyunun kontrolünü elimize geçirdik.

YOL HARİTASI

Burak kolayı zor yapan, zoru başaran bir golcü.
Kaçırdığı golde topun dibine girip atması gerekirken plase tercihi yanlıştı. Ama attığı golde Caner'in ortasına o kafayı sokacak cesarette başka bir golcü yoktur. Milli Takım'ın savunma dörtlüsü mükemmel oynadı. Gökhan Gönül hasta haliyle bile savunma-hücum hattı arasında adeta mekik dokudu. Ömer Toprak çok sakindi, zorda kalmadığı sürece gerinde topu oyuna akıllı, dikkatli ve isabetli soktu. Gökhan Töre, Arda bu Milli Takım'ın artık lideridir. Arda, sakinliğiyle, çalışkanlığıyla, kalitesiyle, oyun zekasıyla, yaratıcılığıyla Milli Takım'ın akıllı ve sakin oyununda "Yol Haritası" oldu.
Terim'in fark yaratan özelliğe bakalım. Dakika 83; oyundan Gökhan Töre çıkıyor, Mevlüt Erdinç giriyor. Milli Takım 1-0 önde ve geriye yaslanmış.
Romanya tüm hatlarıyla savunmasında geniş alan bırakarak üzerimize geliyor. Başka hoca olsa orta alana ya da savunmaya bir oyuncu alıp skoru korumaya yatar. Terim, rakibin savunma zaafını görüp golcü alıyor ve Mevlüt çok klas bir gol atıyor. Belki bu gol, Milli Takım'a Rio kapısını açacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA