Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Nihayet Sneijder

Mancini, TT Arena'ya ayak bastığı ilk maçta çok güvendiği ve büyük destek verdiği Sneijder'in mükemmel golleriyle ilk galibiyetini aldı. Türk Milli Takımı'na karşı Hollanda'yı maestro gibi yöneten, güzel oyununu bir de golle süsleyen Sneijder, nihayet Galatasaray'da sadece skora katkı sağladı. Özellikle ikinci gol öncesi topu düzeltiş şekli ve vuruş biçimi alkışlanacak güzellikteydi.
Kazanırken bazı yanlışları da aktaralım.. Mancini'nin CV'sine bakıyorum; Fiorentina ve Lazio'da kupa kazanmış. İnter'le Serie A Şampiyonluğu var.. Manchester City'yi 44 yıl sonra Premier Lig şampiyonu yapıyor.. Mancini adına mükemmel bir kariyer.. Ancak Karabük önüne çıkarılan kadro çok yanlıştı. Galatasaray'da bir sezon geçiren, teknik becerisi zayıf, sadece fizik gücüyle ayakta duran Ceyhun tercihi saçmaydı. Üstelik Gökhan Zan sakat diye, Danny'yi kulübede yedek stoper olarak oturtmak, G.Saray'ı rakip kaleye hızla taşıyacak Bruma'yı tribüne göndermek akıl dışıydı. Ceyhun yedek stoper olabilir, Bruma kulübeden oyuna katkı yapardı.

ÇARE KASETLERDE
Üstelik Mancini yeni kurulmuş değil, iki yıl üst üste şampiyon olan bir kadro teslim aldı. Galatasaray'ın Mancini'ye yol haritası olacak ciddi bir oyuncu yapısı, oyun şablonu adına ciddi bir röntgeni var. Mancini'nin milli maç arasında şampiyon kadronun maçlarını yeterince analiz etmediği o kadar belli ki, Karabük karşısında kadro seçiminde hata yaptı. Eğer, Mancini Galatasaray'a damga vurmak istiyorsa bir an önce eski maçların kasetlerini dikkatle izlemeli.
Galatasaray, Drogba-Burak-Sneijder üçgeniyle attığı gole kadar ciddi pozisyon üretemedi. Bunun ana nedeni kanatların yeterince kullanılmamasıydı. Oyun göbeğe sıkışınca G.Saray hücum etmekten çok rakibin kalesine gelmemesi için çaba harcadı. Savunma futbolunu seven İtalyanlar için fizikli oyuncular önemlidir. Ceyhun bu anlayışın tercihiydi ama sadece rakibi bozmaya ve durdurmaya yöneldi. Galatasaray'ın topu tutma ve kullanma becerisi yüksek oyunculara ihtiyacı var. Mancini, oyunu Sneijder üzerine kurmaya çalıyor. Ama sola atılan Selçuk'un verimi düşüyor. Sneijder'in giydiği 10 numaranın hakkını vermesi için koşu ve mücadele kalitesini arttırması gerekir.

MAÇIN ADAMI: WESLEY SNEİJDER

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA