Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yeni sistemin zaferi

Galatasaraylı oyuncular izleyenlere muhteşem bir zafer gecesi yaşattı. Melo, Sneijder ve Drogba'nın attığı gollerin güzelliğinin yanında pozisyonların hazırlanışı çok çarpıcıydı. Kopenhag zaferi, Galatasaray'ın Avrupa'ya devamı oldu... Terim sonrası "Bıçak sırtında" yürüyen Galatasaray yönetimi, rahat bir nefes aldı. Zafer gecesinde başarıyı getiren 5 temel etken vardı:
1-
Mancini, Galatasaray'ın oyun sistemine neşteri vurdu. Alanları daraltarak oynanan "Kompakt" futbol, Galatasaraylı oyuncuların enerjilerini ekonomik kullanmalarını ve topa daha çok hükmetmelerini sağladı.
2-
Mancini "kompakt futbol"da 4-4-2 sistemini tercih ederken Sneijder'i serbest oynattı. Hollandalı pas dağılımını başarıyla organize ederken ayak içiyle müthiş gol attı.
3-
Hatlar daralınca Selçuk-Melo ikilisi gerçek kişiliklerine bürünürken eskisi gibi sık sık öne çıkıp hücuma katkı sağladı.. Melo da Danny'nin ortasına mükemmel yükselip zaferin kapısını açan golü attı.
4-
Avrupa'da yabancı serbestliğini Mancini iyi kullandı. 8 yabancılı kadrosunun saha içi uyumu mükemmeldi. Mancini Türkiye'de 6 yabancılı sistemde zorlanacaktır. Ancak Mancini'nin yeni sistemi gol atıp öne geçtiğin sürece Galatasaray'ın kazanmasını sağlar. Çünkü kompakt sistemde G.Saray rakibe kolay pozisyon vermez.
5-
En önemlisi Mancini oyunun geriden başlamasını ve takılın pas yapmasını istiyor. Mancini maç boyu oyuncuları isabetli pas oynama konusunda uyardı. Muslera degaj bile yapmadı. Sneijder'in attığı gol sonrası Mancini alkışlarını oyunu geriden başlatan Muslera'ya gönderdi. Zafer gecesinin mimarlarına bakalım; Burak Yılmaz'ın ben bu kadar çok koştuğu, pres yaptığı ve çalıştığı bir maç izlemedim. Seyirci de Burak'ı dakikalarca alkışladı. Chedjou-Semih ikilisi uyumluydu ve topu oyuna geriden akıllı soktu. İki golün pasına imza koyan Eboue aklını yetenekleriyle birleştirdi. Dany çabukluğunu kullandı. Gecenin iki yıldız vardı; G.Saray sevgisini beyninde yaşatan Melo adeta tekmeye kafa sokarak yüreğiyle oynadı. Bruma zaferin şifresiydi; topla buluştuğunda ceylan kadar zarifti. Eboue'nin attırdığı iki gol öncesi araya bıraktığı topların şiddeti yumuşaktı.

MAÇIN ADAMI:
MELO

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA