Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rakibi küçümsemek

Bardağın dolu tarafından bakarsak; Galatasaray galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Gerçekçi olursak, Galatasaraylı oyuncular, "Nasıl olsa kazanırız" laubaliliğiyle taraftarlarına saç-baş yoldurtan bir futbol sergilediler. Muslera'dan Burak'a kadar inanılmaz pas hataları yaptılar. Maç öncesi herkesin kağıt üzerindeki görüşü, "4 atarız, 5 çakarız" şeklindeydi. Konyaspor mütevazi kadrosuna rağmen Galatasaray'a önde pres koydu, topu ayağa oynadı, cesur ataklar yaptı. Uğur hocanın öğrencileri oyunu hiç çirkinleştirmedi.
Mancini'nin Kayseri kadrosunu bozmaması belki doğruydu ama Sneijder'in 9.dakikada sakatlanıp çıkması Galatasaray'ın takım olarak koordinasyonunu bozdu. Eboue'nin sol bek Sabri'nin sağ bek başlaması hücum anlamında verimli olmadı. Ne zaman Mancini, Eboue'yi sağa çekti Galatasaray kanattan hücum etmeyi aklına getirdi. Drogba'nın attığı beraberlik golünün ortasında Umut'un imzası vardı ama atağı başlatan Eboue oldu.

Mancini arayışta

Mancini, oyunun geriden başlamasına özen gösteriyor. Muslera'nın topu oyuna degajla değil elle sokmasını istiyor. Ancak Muslera ile Chedjou aşırı özgüvenden olacak ki; topu oyuna sokarlarken çok riske girdiler. Gereksiz yere çalım atarken kaptırdıkları toplar hep Konya'ya pozisyon oldu. Muslera'nın "Garanti pas" kullanma yerine kafasına göre rakibe attığı pas sonucu G.Saray golü yedi. Allahtan yenilen hata golü erkendi ama her takım Konya olmaz.. Galatasaray'da Emre-Selçuk-Semih topla buluştuklarında öne doğru oynamıyor hemen geriye dönüyor. Saplantı veya takıntı haline gelen düşünceden kurtulmak gerekir. Mancini kendi oyununu oturtmak için arayışlarını maç oynanırken bile sürdürüyor. Oyuncuların yerlerini değiştiriyor. Örneğin, Umut'un çıkıp Aydın'ın girmesi ve sol tarafta, Emre'nin sağda görev yapması Galatasaray'a maçı kazandırdı. Bu iki oyuncu ters kanattan içeri girerek oynarsa verimli olur. Burak'ın attığı golün pasını Aydın içeri girip mükemmel verdi. Mancini yine de tüm kadroyu kullanmalı. Sakatlığı olan Sneijder'i saklayıp, Bruma'yı tercih edebilirdi. Gecenin yıldızı çok çalışan, golle takımı ateşleyen Drogba'ydı..

MAÇIN ADAM: DİDİER DROGBA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA