Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Drogba kaybolunca

G.Saray'ın hiçbir Avrupa maçında bir rakibe karşı üstelik deplasmanda tek kale oynadığını ve yoğun baskı kurduğunu görmedim. Bu baskıyı 6. dakikada golü bulan Kopenhag yarattı. Ancak gol üretme konusunda Galatasaraylı oyuncular yeterince hem becerili değildi hem de rakip ceza alanı içinde organize olamadı.
Çünkü Galatasaraylı oyuncular zihinsel olarak maçı kazanmaya motive değildi. Kopenhag golü attı üstüne yattı. Özellikle Kopenhag takım olarak ikinci yarı "Kompakt" futbolun dışına çıkıp adeta kalesine yapıştı. Öyle ki: Mancini, Kopenhag Galatasaray'ın üzerine gelmediği için Semih'i bile savunmadan çıkarıp, Umut'u soktu.

METRE KAREYLE SAVUNMA

Kopenhag takımının metrekare hesabıyla yaptığı savunma duvarını aşmak ve golü atmak için G.Saraylı oyuncular bir strateji üretemedi.
Çünkü Kopenhag kilidini açmak için bir çilingir yaratmak yerine herkes çilingirliğe soyununca gol de gelmedi. Rakibin katı savunmasının tuzağına düşüp rakip kaleye yüklendiler ama düzenlenen ataklar akıl devre dışı bırakıldığı için gol tesadüfe kaldı. Kenarlardan Eboue, Riera, Drogba, Bruma, Selçuk Kopenhag kalesini orta bombardımanına tuttu.
Kopenhag savunması topları çeldikçe direnç kazandı. Kopenhag seyircisi maç boyu susmadı, oyuncular da gol yememek için direnirken sahada adeta "Cesur yürek" resitali yaptı.
G.Saraylı futbolcuların temel sorunu saha içinde konuşmuyorlar, pas alış-verişini ezbere yapacaklarına önce görmeyi tercih ediyorlar. Bu da çabuk oynamayı engelliyor ve zaman kaybı yaratıyor.

ARENA'DA JUVE İLE FİNAL
Sneijder'in yokluğunda maça damgasını vurması gereken Drogba mücadele anlamında Parken'de kayıptı.
Zeminde kaydığı için iki kez ayakkabı değiştirdi. Türk futbolcusunun en büyük eksiği pozisyon almasını bilmiyor. Aydın ve Burak ilk yarıda rakip savunma arkasına doğru koşuları yapamadı. İstanbul'da Kopenhag'ı Bruma-Eboue ikilisi kanattan çökertmişti. Mancini, Bruma ile Aydın'ın yerini dama taşı değiştirerek verimsiz yaptı. Eboue varsa Bruma sağda oynamalı.. G.Saray fırsat tepti. Ancak ufukta Arena'da Juventus'la final görünüyor.
NOT: Mazeret değil ama Atkinson kalitesindeki bir hakemin iki kez elle topla oynanmasına penaltıyı vermemesi büyük hataydı. Aydın'a yapılan hareket de fauldü.

MAÇIN ADAMI: JOHAN WİLAND

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA