Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Türkiye ırkçılığa karşı

Fethiyespor kupada Fenerbahçe maçına "Yüce Atatürk" tişörtleriyle çıktı, olay oldu. TFF, "Futbola siyaset karıştırıldı" gerekçesiyle Fethiyespor'u PFDK'ya gönderdi. Kamuoyu tepki koyunca kurul "Ceza yok" kararını aldı.

***
Galatasaray-Elazığspor maçı sonrası Afrika kökenli Drogba ile Eboue formalarını çıkartıp üzerlerinde, Güney Afrika'nın ırkçılığı yenmiş efsane lideri Mandela'ya (Teşekkürler Madiba.. Huzur içinde yat Mandela) veda sözleri yazan tişörtlerini sergiledi..
TFF bu iki oyuncuyu da PFDK'ya yolladı.
***
TFF, "Kurallar gereği izin almaları gerekirdi, almadılar.
Disiplin Kuruluna göndermek zorundaydık"
diyor.
Prosedür olarak TFF haklı.. Ancak bu işi dünyaya rezil olmadan halletmek gerekirdi. Çünkü Drogba ve Eboue'nin, Mandela'ya övgü dolu tişörtleri yüzünden ceza alacağı haberini FIFA gündemine taşıdı..
Hatta okuyucularından bu konuda "FIFA Weekly" dergisinde yer alacak yorumlar yazmalarını talep etti.
***
Drogba ve Eboue'nin forma altındaki beyanları hem taziye hem de ırkçılığa karşı bir beyandır.
Irkçılık konusu politik değil bütün dünyanın karşı çıktığı evrensel bir konudur. Ayrıca Türkiye, Birleşmiş Milletler'in "Irkçığın önlenmesi ve cezalandırılması" antlaşmasının yanındadır.
TFF'deki beyler siz bu işleri içinizde sakin bir şekilde halledebilirdiniz.
Biz de dünyaya malzeme olmazdık. Eğer Drogba ve Eboue ceza alırsa (Bana göre almayacak) TFF "Irkçı" damgası yer. O zaman da tüm dünyaya rezil oluruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA