Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Melo orta sahaya

Mancini G.Saray'a 3-5-2 sistemini oturtmaya çalışıyor. Üçlü defansta sürekli oyuncu deniyor, sadece Semih'i sabit tutuyor. 3-5-2 oynamak hem riskli hem de güzeldir ama savunmada aktörleri doğru seçerseniz başarılı olursunuz. Antalya'da bu bölgede Chedjou, Melo ve Semih oynadı. 4-4- 2'de Chedjou göbekte Semih ile beraber oynayabilir ama 3-5-2'de zor oynar. Çünkü Kamerunlu çok dalıyor ve pozisyon almakta dikkatsiz. Melo'yu üçlü savunmanın göbeğinde oynatmak G.Saray'a zarar verir. Çünkü Melo ve Selçuk, iki yıl şampiyon olan G.Saray'ın orta sahasındaki efsane ikilisiydi. Melo'yu son adam olarak oynatırsanız kırmızı kartla karşı karşıya bırakırsınız. Ama göbekte oynadığında Selçuk rahat ediyor, oyunu daha iyi organize ediyor ve gollük paslar atabiliyor.
Sık değişim, uyuma ve takım birlikteliğine zarar verir. Mancini kupa maçlarında bu kadro denemelerini yapabilir ama lig için istikrarlı ve iskeleti belli olan bir kadroyu kurmalıdır.

BU KEZ KEYİF VERMEDiLER

Antalya, ikinci yarıda G.Saray'ın üzerine cesaretle gidince pozisyonlar buldu. Özellikle Emrah'ın yarattığı tehlikelerle golün kıyısından geçtiler.
Mancini, değişiklikler sonrası Melo'yu da orta alana çekince Galatasaray hücum üstünlüğünü eline geçirdi. Sneijder, Emre Çolak ve Eboue net pozisyonları kullanamadı. 89'da Diarra'nın attığı gol, G.Saray defansının adam paylaşma hatasından geldi. Her zaman ön direkte pozisyon alan Melo'nun yerine bu görevi Semih üstlenince Diarra kafayı rahat vurdu.
Emre Çolak, ikinci yarıda Sneijder ve Selçuk'la çok iyi oynadı, etkili pas alış-verişleri yaptı. Gecenin yıldızı çok çalışan, çok koşan Emrah'tı.
Galatasaray'ın Ajax, Celtic ve Tokat maçlarını izledim. Bu maçlarda çok pozisyona girdiler ama Antalya önünde keyif vermediler. Abdulkadir Bitigen genç ve yetenekli. Ancak oyun başında kart göstermekten sakınınca maçı yönetmekte zorlandı. Riera'ya kırmızıyı göstermeliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA