Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mancini'ye rotasyon!

G.Saray şampiyonluk yarışına Karabük'te "Elveda" dedi. Futbolda 'kazanan takım bozulmaz' bir kuraldır. Bu kural ne yazık ki, Mancini'ye işlemiyor. Dünya futbolunda başarıyı yakalayan takımların en değişmeyen bölgesi kalecisi ve savunmasıdır. Savunma tarlasından gelen İtalyan Mancini ise G.Saray'da anlamsız biçimde savunmayı değiştirmeye bayılıyor. Karabük'teki beraberliğin tek sorumlusu sadece Mancini değil. Ama balık baştan kokunca, koku tüm takıma da sirayet ediyor.
TT Arena'da Bursa'ya ve Akhisar'a 6'şar gol atan G.Saray'ın hücumdaki en faal oyuncusu Eboue, Karabük'e getirilmiyor. Üst üste kafa golleri atan Chedjou bir anda 'kesik' yiyor. G.Saray, Karabük'te 5 yabancıyla oyuna başlıyor, Chedjou kulübede oturuyor. Öğreniyorum ki; ilk yarı 5 kornerden faydalanamayan G.Saray'ın hocası Mancini'nin aklına birden duran toplarda gol atan Chedjou geliyor, Semih'in yerine oyuna giriyor. Yabancı hakkın olmasına rağmen Chedjou'yu kafadan koymamak İtalyan usülü olsa gerek. Öneriyorum; Mancini rotasyonu kendine uygulayıp deplasmanlara gitmesin.
Şaşkınlıkları anlatmaya devam edelim... Yekta çıkıyor, Umut Bulut giriyor. Mancini'nin "Golü düşündüğünü" biz de algılıyoruz. G.Saray tam baskı kurmuşken, Ceyhun giriyor, kafa vuracak Drogba çıkıyor. Haydaaa... Mancini'nin Ceyhun tercihi tamamen 'yenilmezlik unvanını' korumak içindir. Ceyhun girecekse çıkacak olan kişi en azından Burak olmalıydı. İlk yarıda İshak'ın dokunmasıyla golü kaçıran Burak'ın tribünlerin tutumundan dolayı sinirleri yıpranmıştı. Bu arada Türk Milli Takımı'nın golcüsü Burak için Karabük taraftarının "Sahtekar" diye bağırmalarını ayıplıyorum. TFF bu çirkinliğe karşı üç maymunu mu oynayacak?
Hareket halindeki bir oyuncuyu ufak bir dokunuş bile bozar. İshak'ın Burak'a dokunuşu penaltıydı. Acaba hakem İlker Meral'in gözleri mi bozuk? Çünkü örnekleri var; Kasımpaşa'da oynarken Ali Güneş'in topu çizgiden elle çıkarmasını da görememiş ve "Göğsüyle çıkardı" yorumu yapmıştı. Aynı Meral, TT Arena'da karlı bir havada 1-1 biten Antalya maçında göremediği penaltıyı ancak yardımcı hakemi Volkan Narinç sayesinde vermişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA