Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Aysal'ı uyarıyorum!

Galatasaray Başkanı sayın Ünal Aysal 4 Nisan Cuma günü GS TV'de, "Tüm futbolcular İtalyan hocayı çok seviyor. Çünkü hepsini oynatıyor.
Mancini'yi göndermem" demişti.
Bir hafta sonra Cuma günü Başkan Aysal, verdiği bir röportajda Fatih Terim için, "Terim gittiği için bir an bile pişman olmadım. Verdiğim karar yüzde yüz doğru." açıklamasını yaptı.
Terim'in Galatasaray'ı iki yıl üst üste şampiyon oldu. İki kez Süper Kupa'yı Fenerbahçe'yi yenerek aldı. Şampiyonluk Kupası'nı Kadıköy'de kaldırdı. Ve; Avrupa'da çeyrek finale çıktı..
Her hafta her maça ayrı kadroyla çıkan, istikrar kelimesinin yanından bile geçmeyen, futbolcusunu tribünlerin kucağına iten Mancini'nin Galatasaray'da alay geçer gibi kurmak istediği laboratuar, Sivas'ta çöktü. Başkan Aysal, Mancini'yi devam eder mi bilinmez ama eğer Galatasaray iki maçta da yendiği, ikili averajda önde olduğu Beşiktaş'a karşı ikincilik koltuğunu kaybederse bunun hesabını kimse veremez!.. Kıymetli ikincilikte kasaya girecek 20 milyon Euro da kayıpların en büyüğü olur..
Başkan Aysal'ı, ünlü İngiliz yazar Bottome şu sözüyle uyarıyorum: "Zorlukları karşılamanın iki yolu vardır; ya zorlukları yaratanları değiştirirsiniz ya da zorlukları değiştirmek için kendinizi..."
Maça gelince; Sivas'ta, futbolcu kimliğinde gezenlerle, futbol oynamaya çalışanların mücadelesi vardı. Mancini çıkıp, "Sneijder, Melo ve Drogba'yı aradık" diyemez. Galatasaray bu oyuncularla da haftalardır deplasmanda kazanamıyordu.. Takım içinde "Aile ortamının" kaybolduğu o kadar belli ki; Galatasaray'da her oyuncu kendine oynamaya çalıştı. Sivas maçı, Mancini'nin damgasını vurması gereken maçtı. Ne yaptı İtalyan? Galatasaray sağdan etkili ataklar yaparken Eboue'yi çıkardı. Eboue'nin yaptığı gollük ortalara Haijrovic, Umut ve Selçuk kötü vurdu. "Mutlaka alınmalı" dediği ve uğruna Amrabat'ı gönderdiği Haijrovic'in yürümesini ve takımı 10 kişi oynatmasını 63 dakika izledi.
Yenilgiyi kabullenmeyen ve harika bir gol atan Yekta'yı alkışlıyorum. Galatasaray'da en çok Koray Günter'i beğendim. Kumaşı çok iyi. Dilerim Koray Günter kalan haftalarda ilk onbirin değişmezi olur.
Galatasaray iki maçta da yendiği, Beşiktaş'a geçilirse bunun hesabını kimse veremez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA